Societat
Una infermera vacuna una dona de la grip
Foto: Una infermera vacuna una dona de la grip | María José López / Europa Press
Salut

Més a prop d’una vacuna universal contra la grip

Una infermera vacuna una dona de la grip
Foto: Una infermera vacuna una dona de la grip | María José López / Europa Press

Un equip d'investigadors ha fet importants avenços en la creació d'una vacuna universal per a la prevenció de la grip.

Per què és important? Aconseguir un vaccí universal contra la grip és un dels objectius més grans de salut global, ja que és difícil anticipar cada variant hi haurà cada temporada, recull l'agència SINC.

En xifres: El virus, que afecta sobretot els majors de 64 anys i grups de riscos, va provocar la mort d'unes 3.900 persones i més de 600.000 casos a Espanya el 2020; també és capaç de tensionar les Unitats de Cures Intensives (UCI), amb 1.800 ingressos aquell any.

En profunditat: Segons l'estudi, publicat a la revista 'Science'...

  • Un equip de la Universitat de Pensilvània (EUA) han provat amb èxit en rosegadors un prototip de vacuna d'ARN missatger.
  • Aquesta conté antígens dels 20 subtipus coneguts del virus de la grip A i B, i podria servir de base per a una vacuna universal.
  • Va produir alts nivells d'anticossos creuats i específics per a cada subtipus en ratolins i fures. Els va protegir contra els símptomes de la malaltia i la mort fins a uns quatre mesos després de la infecció.

Per acabar: Aquesta vacuna està inspirada en l'èxit de les vacunes d'ARN contra la covid, amb la mateixa tecnologia feta servir pel laboratori Moderna.

Categoria: Societat
Etiquetes: Vacunes Salut