Societat
Base aèria de Torrejón on ha arribat un sobre amb un explosiu
Foto: Base aèria de Torrejón on ha arribat un sobre amb un explosiu | Carlos Luján / Europa Press
Explosió

Sis cartes bomba detectades a Espanya en dos dies: Què en sabem?

Base aèria de Torrejón on ha arribat un sobre amb un explosiu
Foto: Base aèria de Torrejón on ha arribat un sobre amb un explosiu | Carlos Luján / Europa Press

S'ha detectat una altra  carta bomba dirigida a l'ambaixada dels EUA a Madrid. Amb aquesta ja són sis les cartes explosives detectades a l'Estat espanyol en dos dies. La primera de totes va ser el 24 de novembre i anava dirigida a Pedro Sánchez. Aquest matí se n'han detectat dues a Torrejón, una d'elles dirigida al Ministeri de Defensa.

Per què és important: Ahir va arribar una carta bomba a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid i un paquet bomba en una fàbrica de material militar de Saragossa.

Què sabem? La carta bomba que va arribar a l'ambaixada ucraïnesa va deixar un ferit lleu: el treballador que va manipular el sobre quan va explotar.

  • Hores després, l'empresa Instalaza, de Saragossa, que es dedica a la fabricació de material militar d'infanteria, va rebre un sobre de característiques semblants.
  • La Policia Nacional ha informat que el passat 24 de novembre va interceptar també un sobre amb material pirotècnic dirigir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez.
  • Avui una nova carta explosiva dirigida a la seu americana a Madrid ha estat interceptada.

La situació actual: La policia nacional va activar el protocol davant les amenaces de bomba.

  • Aquest migdia, s'ha detectat una carta explosiva a l'ambaixada dels EUA a Madrid.
  • A més, avui, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'ha desplaçat fins a Torrejón on s'estan investigant els fets i analitzant els sobres que anaven dirigits un al Centre de Satèl·lits i un altre al Ministeri de Defensa.
  • Les bombes s'han descobert quan han passat per l'escàner i han vist que "podien contenir algun mecanisme al seu interior", segons fonts del ministeri d'Interior.

En detall: La carta rebuda a l'ambaixada ucraïnesa anava dirigida al mateix ambaixador d'Ucraïna, Serguei Pohoreltsev.

  • El ministre d'Exteriors d'Ucraïna, Dimitro Kuleba, va ordenar reforçar la seguretat en totes les representacions diplomàtiques

Què diuen: El Ministeri de Defensa ha demanat a totes les seves bases i instal·lacions que augmentin el nivell de vigilància després del primer paquet sospitós rebut a la base de Torrejón de Ardoz.

  • Interior ha explicat que la investigació encara està a l'inici del procés i que és aviat per assegurar res; tot i això, ha confirmat similituds entre els sobres de carta i ha explicat que els primers indicis apunten que s'haurien enviat des d'Espanya.
Categoria: Societat
Etiqueta: Ucraïna