Societat
Membres de la Policia Nacional desplegats a les proximitats de l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid
Foto: Membres de la Policia Nacional desplegats a les proximitats de l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid | EFE/ Chema Moya
Atac

La policia va interceptar un sobre explosiu dirigit a Sánchez

Membres de la Policia Nacional desplegats a les proximitats de l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid
Foto: Membres de la Policia Nacional desplegats a les proximitats de l'Ambaixada d'Ucraïna a Madrid | EFE/ Chema Moya

La Policia Nacional ha informat que el passat 24 de novembre va interceptar un sobre amb material pirotècnic dirigir al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. 

Situació actual: El sobre i el contingut que anava destinat a Sánchez són similars al que s'han trobat aquests dos dies. 

En detall: El sobre dirigit al president espanyol va ser detectat i neutralitzat el passat 24 de novembre pels serveis de seguretat de la Presidència del Govern.

  • Segons una nota del ministeri de l'Interior, els serveis de seguretat del departament de Presidència van detectar un enviament postal sospitós.
  • Es tractava d'un sobre dirigit al president del govern remès per correu postal ordinari. Un cop detectat, el departament de seguretat va activar els protocols pertinents, va assegurar la zona i va fer una deflagració controlada del sobre.

D'on venim? En només dos dies, aquest dimecres i dijous, agents de seguretat han detectat quatre paquets bombes. 

  • Dos d'ells a la base militar aèria de Torrejón de Ardoz a Madrid.
  • Una carta bomba va arribar a l'ambaixada ucraïnesa a Espanya i va deixar un ferit lleu, el treballador que va manipular el sobre quan va explotar.
  • Un altre paquet bomba a l'empresa Instalazar, de Saragossa, que es dedica a la fabricació de material militar d'infanteria.

En profunditat: El mateix 24 de novembre la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior va ordenar a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil que extremessin les mesures de protecció de les administracions i edificis públics, especialment pel que feia als controls sobre enviaments postals.

  • Interior assegura que el sobre dirigit a Sánchez és similar al que va explotar aquest dimecres a l'ambaixada ucraïnesa a Madrid i que va tenir com a resultat un treballador ferit lleu que es va desplaçar pel seu propi peu a l'hospital.
Categoria: Societat