Societat
Dos detinguts per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística de Sabadell
Foto: Dos detinguts per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística de Sabadell | ACN
SUCCESSOS

Detinguts per extorsionar i reclamar 250.000 euros a un empresari de Sabadell

Dos detinguts per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística de Sabadell
Foto: Dos detinguts per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística de Sabadell | ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 27 i 45 anys per extorsionar i reclamar 250.000 euros al propietari d'una empresa de logística de Sabadell. Els arrestats volien que els recompensés la pèrdua de 102 quilos de marihuana en un control policial a França. 

Per què és important? L'empresari havia denunciat als Mossos d'Esquadra intimidacions i amenaces per part dels detinguts des del primer dia que les va rebre. Un d'ells ha ingressat a presó i l'altre ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Què sabem? A finals d'agost, els dos homes havien contractat els serveis de l'empresa de Sabadell per a transportar una mercaderia des de València fins a Frankfurt.

  • La feina va ser subcontractada a una altra empresa de transport internacional, amb seu a Eslovènia, que va ser la que va patir el control policial el 6 de setembre a França, amb la descoberta del centenar de quilos de droga.

Al detall: Un cop les autoritats franceses van alliberar-lo, el camió va continuar el seu recorregut fins al lloc de destí, que va resultar ser una església parroquial que també fa les funcions de residència de gent gran.

  • Ningú de l'església sabia res d'aquella càrrega, ni hi havia cap persona esperant-la. 
  • Per aquest fet, el camió amb la càrrega –i sense la marihuana- va tornar a Sabadell, a la seu de l'empresa de transport.
  • L'11 d'octubre, la persona de l'empresa de València que havia contractat els serveis de la companyia de logística es va desplaçar fins a Sabadell per comprovar la càrrega i, en veure que no hi havia la marihuana, li va dir a l'empresari vallesà que aquesta droga havia d'aparèixer.

En profunditat: L'empresari va patir extorsió per part dels detinguts amb fotografies del domicili, dels vehicles i dels seus pares.

  • Va rebre la trucada de qui va dir ser el propietari de la droga, dient que li havia de donar 94 quilos de marihuana o 250.000 euros com a compensació per haver perdut la droga.
  • Li va enviar fotografies del seu domicili, dels seus vehicles i inclús instantànies on apareixien els pares de la víctima en un centre comercial, amb la finalitat d'intimidar-lo.
  • Aquell mateix dia es va adreçar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per denunciar que era víctima d'una extorsió.

Situació actual: Gràcies a la investigació, es va poder identificar el principal extorsionador, que va ser detingut el 24 de novembre a Barcelona.

  • En el moment de l'arrest se li va trobar el telèfon mòbil des del qual feia les trucades extorsionadores.
  • Paral·lelament, el dia 1 de desembre, es va detenir un segon extorsionador al País Valencià amb la col·laboració d'efectius de la Policia Nacional.
  • A banda de la detenció, es van fer entrades i escorcolls al seu domicili i a l'empresa des d'on es va enviar el carregament que contenia la droga.
  • Els Mossos d'Esquadra també es van posar en contacte amb les autoritats franceses per confirmar el decomís dels 102 quilos de marihuana i la seva relació amb l'empresa del País Valencià.
  • El primer detingut va passar a disposició judicial el 25 de novembre davant del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Sabadell, qui va decretar el seu ingrés a presó.
  • El segon detingut va passar a disposició judicial el passat dia 2 de desembre al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Paterna, i va quedar en llibertat amb càrrecs.

 

Categoria: Societat