Societat
Aficionats a la Rambla de Barcelona
Foto: Aficionats a la Rambla de Barcelona | Principal
Mundial de Qatar 2022

Els marroquins tornen a prendre els carrers pel passi a la semifinal del Mundial

Aficionats a la Rambla de Barcelona
Foto: Aficionats a la Rambla de Barcelona | Principal

L'afició marroquina resident a Catalunya ha sortit al carrer per celebrar la classificació de la seva selecció masculina de futbol per a les semifinals del Mundial que se celebra a Qatar.

Per què és important? La desfeta de Portugal per part de la selecció del Marroc és una gesta històrica, ja que permet per primer cop a un país africà jugar les semifinals d'una Copa del Món.

Al detall: 

  • El Marroc ha vençut aquest dissabte la selecció portuguesa i això ha propiciat que ciutats com Barcelona acullin festejos improvisats al carrer, tal com va passar quan els marroquins van eliminar la selecció espanyola dimarts
  • A la capital catalana, la plaça de Catalunya, la Rambla i el monument a Colom s'han convertit en l'epicentre de les concentracions d'aficionats, però les celebracions s'han reproduït en altres ciutats del país: Mataró, Salt, Reus...
  • Crits, cants, bengales, focs artificials i banderes omplen els carrers. Més enllà d'alteracions puntuals del trànsit per l'ocupació de la via pública, no s'han registrat incidents remarcables.

D'on venim: La conselleria d'Interior de la Generalitat i el Ministeri de l'Interior del govern espanyol van alertar de la possibilitat que les celebracions del passat dimarts degeneressin en aldarulls. 

  • Tanmateix, això no es va produir i la festa als carrers va ser pacífica, malgrat alguns actes incívics, amb aficionats enfilats a fanals i pujats a sobre d'altres elements urbans.

Context: El Marroc ha guanyat a Portugal amb un solitari gol d'En-Nesyri, per aconseguir el passi per primer cop el passi a les semifinals d'un Mundial, després d'un partit frenètic que els de Cristiano Ronaldo i companyia no han pogut enviar a la pròrroga.

  • De fet, l'estrella portuguesa s'ha quedat sense l'última oportunitat d'aconseguir el títol mundialista.

A partir d'ara: Els marroquins s'enfrontaran al guanyador del França-Anglaterra del vespre d'aquest dissabte 10 de desembre.