Societat
Foto: Aficionats del Marroc, de celebració a la Rambla de Barcelona | Principal
Espanya-Marroc

VÍDEOS: Celebració marroquina desfermada a Barcelona i altres ciutats

Actualitzat: Dimarts, 6 de desembre de 2022. 22:15
Foto: Aficionats del Marroc, de celebració a la Rambla de Barcelona | Principal

Un cop ha acabat el Marroc – Espanya, amb pròrroga i ronda de penals que han certificat la derrota de la Selecció, milers de persones han sortit als carrers d'algunes ciutats catalanes i espanyoles a celebrar-ho.

Per què és important? Marroc i Espanya s'enfrontaven a la Copa del Món, un partit amb pròrroga i penals que ha donat la victòria a la selecció marroquina per jugar els quarts del Mundial.

Fotos i vídeos: Consulta el minut a minut, amb imatges, de l'eufòria desfermada a les diferents ciutats.

Què sabem?

  • A Barcelona, centenars d'aficionats del Marroc han pres la Rambla i han marxat fins a l'estàtua de Colom amb bengales i banderes, tot tallant el trànsit. Molts d'ells han pujat a la base del monument.
  • També s'ha concentrat una gran massa de persones eufòriques a la plaça de Catalunya i la Rambla, amb alguns incívics enfilats a fanals i paradetes de flors i souvenirs.
  • Furgons dels Mossos vigilen que les celebracions no es descontrolin i degenerin en aldarulls, tal com havia alertat la conselleria d'Interior. N'hi ha a diferents punts de la ciutat, com a la Rambla, carrer de Pelai i plaça de Catalunya.
  • La celebració s'ha replicat a Mataró, Figueres, Manresa... amb una alegria desfermada, crits i la llum i el fum de les bengales pels carrers de la ciutat. Molts veïns han gravat les diferents escenes.
  • A Manlleu, s'han registrat enfrontaments amb la policia local.
  • La comunitat marroquina d'altres ciutats, com Bilbao i Madrid, també han aprofitat l'ocasió per prendre els carrers. A la capital espanyola, hi ha hagut una baralla a la Puerta del Sol.

Què diuen? Els aficionats han cridat consignes com ara "Visca el Marroc" pels carrers dels diferents municipis.

Previsions: El Ministeri de l'Interior i la Conselleria d'Interior de la Generalitat han alertat sobre la possibilitat real d'aldarulls.

  • Per aquest motiu, s'han enviat circulars als responsables policials de les comissaries amb més presència de comunitat marroquina perquè dissenyin un dispositiu que garanteixi la seguretat després de la trobada.
  • Brussel·les va viure una intensa nit de disturbis el passat 27 de novembre després que el Marroc guanyés a Bèlgica per 2-0 a la fase de grups.

Categoria: Societat
Etiquetes: Barcelona Futbol