En directe
EN DIRECTE
ÚLTIMA HORA

Els Mossos, pendents d'aldarulls per la victòria del Marroc

Els Mossos, pendents d'aldarulls per la victòria del Marroc

La Selecció espanyola ha estat eliminada del Mundial pel Marroc i els Mossos despleguen un dispositiu especial perquè preveuen aldarulls.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha trencat el silenci de l'executiu sobre la construcció del Hard Rock, involucrat in extremis en la negociació pels comptes. Plaja ha declarat que el Hard Rock " no serà un escull ni una línia vermella per als pressupostos".

La manifestació en contra de la reforma del Codi Penal convocada per l'ANC ha reunit 4.500 persones aquest dimarts a Barcelona. A la convocatòria han assistit Junts i la CUP. Òmnium s'ha desmarcat de la mobilització argumentant que no volen contribuir a la “confrontació” entre diferents agents independentistes.

22:30

Mataró. Celebració amb bengales a Mataró, on continua la celebració per la victòria del Marroc. Previsiblement, la festa s'allargarà durant tota la nit de dimarts a dimecres.

 

21:49

Banderes i banderes... no només del Marroc. La celebració a Plaça Catalunya ha estat acompanyada de bengales verdes i vermelles, focs artificials i moltes banderes. A més de l'oficial marroquina, molts aficionats portaven els símbols de Palestina i de la regió del Rift.

 | Principal

21:36

Madrid. S'ha produït un petit enfrontament entre aficionats de la selecció del Marroc a la Porta del Sol, el punt principal de les celebracions de després del partit. La policia els ha separat.

 

21:26

Mossos. Furgons de la BRIMO vigilen que les celebracions no es descontrolin i degenerin en aldarulls, tal com havia alertat la conselleria d'Interior. N'hi ha a diferents punts de la ciutat, com a la Rambla, carrer de Pelai i plaça de Catalunya.

Principal

21:16

Manlleu. Es produeixen els primers enfrontaments registrats d'aficionats marroquins amb la policia. El vídeo mostra com els agents de la Policia Local tracten de fer marxar els incívics, que colpegen un cotxe i s'encaren amb ells.

21:05

Rambla de Barcelona. Imatge d'un dels aficionats del Marroc enfilat a un fanal de Canaletes tot exhibint una bandera de Palestina.

Principal

20:50

Rambla de Barcelona. Els més incívics estan pujant-se a les parades de flors i souvenirs de la via més turística de la capital catalana, mentre milers d'aficionats criden i ensenyen la seva bandera.

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de España 🇪🇸 Patriotismofiel 📰 (@patriotismofiel)

20:40

Manresa. Imatges de l'eufòria als carrers de la capital del Bages.

20:35

També a Figueres la comunitat marroquina està de celebració.

19:58

Centenars d'aficionats del Marroc arriben fins a l'estàtua de Colom, al final de la Rambla de Barcelona, amb bengales i banderes, tot tallant el trànsit. Desenes d'ells han pujat a la base del monument.

 
 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de BCNLEGENDS, the hood. (@bcnlegendz)

19:38

Els carrers d'altres ciutats catalanes com Mataró, però també de la resta d'Espanya, com Bilbao, s'omplen de seguidors de la selecció del Marroc. 

19:29

Bengales i centenars de persones a la Rambla de Canaletes de Barcelona, que ja ha esdevingut centre de la celebració marroquina.

19:15

Un grup de joves marroquins ja celebren a La Rambla de Barcelona la victòria de la seva selecció contra l'equip d'Espanya.

18:48

El Marroc avança als quarts després d'un 3-0 als penals. Un gran Bono n'ha aturat dos i Sarabia n'ha fallat un, i l'absoluta espanyola, que no ha marcat ni un sol cop, es queda fora.

18:46

La Selecció de Luis Enrique cau als penals! La tanda cau a favor del Marroc i Espanya haurà d'abandonar Qatar abans del previst.

18:35

Això es resoldrà als penals! Patiment màxim per a l'absoluta, sense pólvora i amb una ocasió final de Sarabia, al pal. Decidirà el destí des dels 11 metres.

Europa Press

18:26

Als marroquins els fallen les forces i encara trepitgen amb tímids contraatacs, però sense energia per rematar. Minut 115, 0-0.

18:16

La primera part de la pròrroga s'acaba igual que ha començat, amb 0-0. Luis Enrique no es cansa de donar indicacions des de la banqueta, com a Nico Williams. Torna a rodar la pilota, ara, per últim cop.

Europa Press

18:13

Unai Simón apareix per salvar la Selecció! Grandíssima aturada de reflexes amb la cama dreta al final de la primera part de l'afegit per mantenir viu l'equip.

18:06

Ansu Fati i Alejandro Balde, al rescat. Ara sí entren els culers al camp per intentar revolucionar el partit. Dani Olmo i Jordi Alba, fora. Minut 8 de la primera meitat de la pròrroga.

18:04

El Marroc, que ha tornat a avisar, es limita ara més que mai als seus contraatacs, encara perillosos. Nico, que ha entrat durant la segona meitat, tampoc no desequilibra per la dreta. Mentrestant, el culer Ansu a la banqueta.

17:52

A la pròrroga! La Selecció buscarà el gol durant mitja hora més després d'esgotar els 90 minuts sense encert, malgrat una ocasió final. Hauran de suar una estona més els de Luis Enrique.

Europa Press

17:44

Els jugadors de la Selecció ho intenten i ho intenten mentre s'esgota el cronòmetre. Minut 87.

17:39

La pilota de Morata es passeja a centímetres de la línia de gol del Marroc! No hi havia ningú per rematar. 8 minuts per al 90, empat a zero.

17:33

Pedri i la resta monopolitzen ara més que mai la pilota, sense arribar amb encert a l'àrea rival. La defensa marroquina, tancada al darrere. Minut 75, 0-0

17:29

La possessió és per a la Selecció: 63% a favor de l'absoluta, davant d'un 22% per al Marroc. El 15%, disputada entre els dos equips.

17:20

Luis Enrique mou fitxa. Fa entrar el davanter madrileny Álvaro Morata i el migcampista valencià Carlos Soler; deixen el camp el mallorquí Marco Asensio i el sevillà del Barça Gavi.

17:16

Pedri, desesperat per l'agressivitat dels locals. Ha expressat el seu malestar a l'àrbitre després de ser atropellat per dos jugadors vermells. L'àrbitre, de moment, s'ha deixat les targetes a casa.

17:11

Els marroquins formen una selecció incòmoda. Van passar com a primers de grup després de guanyar a Bèlgica i el Canadà, i d'empatar amb Croàcia. No ha perdut cap partit en aquesta copa del món.

17:02

Comença la segona part! Gavi, Pedri, Busquets i companyia busquen el gol que els acosti als quarts per superar un combinat marroquí incòmode i guerrer.

16:47

Descans amb 0-0! Sense gols, els jugadors se'n van al túnel de vestidors.

16:42

La rematada perillosíssima d'Agder surt desviada per sobre del travesser! La defensa espanyola no l'encerta a l'hora de treure la pilota de l'àrea i el Marroc s'anima

16:34

Unai Simón atura en dos temps una potent rematada del Marroc en un error de Ferran Torres, que l'ha perdut intentant regatejar a pocs metres de l'àrea. Minut 33, 0-0.

16:26

La rematada de Marco Asensio, al lateral de la xarxa! Els de Luis Enrique estan trencant la defensa marroquina amb desmarcades al poc espai que deixen els d'Achraf.

16:25

Doble ocasió claríssima de gol a favor de la Selecció! Ferran i Olmo no han encertat en la rematada i l'àrbitre ha xiulat fora de joc.

16:21

Els duels estan sent intensos i els locals, agressius, no en perdonen una. La Selecció intenta moure la pilota sense gaire encert en un intercanvi de pèrdues i de faltes, que acostumen a ser a favor del Marroc.

16:18

Avui la Roja no juga de vermell: Ferran, Gavi, Pedri i companyia juguen de blau clar, com a visitants, mentre que el Marroc porta el seu vermell habitual com a locals.

16:13

Hakimi Achraf, prop de marcar de falta. La pilota ha anat una mica desviada per sobre del travesser i Unai Simón no ha hagut d'intervenir.

16:11

L'àrbitre xiula una falta perillosa a la frontal de l'àrea de la Selecció. Els marroquins intentaran treure'n petroli.

16:07

Morata ha caigut de l'onze inicial que Luis Enrique ha escollit per avui. El seleccionador ha buscat mobilitat entre els davanters, amb Asensio donant suport al mig del camp, una fórmula que va donar grans resultats a la golejada per 7-0 contra Costa Rica.

16:00

Comença el partit! La Selecció espanyola fa rodar la pilota davant del Marroc en la lluita pels quarts del Mundial.

15:58

De l'equip marroquí destaquen Achraf al lateral dret, Ziyech a l'extrem de la mateixa banda, En-Nesyri com a 9 i Bounou sota pals. Bons jugadors que obligaran els de Luis Enrique a posar els cincs sentits en el partit.

15:54

Surten les seleccions d'Espanya i el Marroc al terreny de joc i sonen els himnes! Pocs minuts perquè comenci el xoc de vuitens de final.

14:35

L'onze de Luis Enrique pel Marroc-Espanya: Unai Simón; Marcs Llorente, Rodrigo, Laporte, Jordi Alba; Busquets, Pedri, Gavi; Ferran, Dani Olmo i Asensio.

14:25

Fi de la manifestació de l'ANC amb la intervenció de Dolors Feliu. La presidenta de l'entitat ha denunciat que "la reforma de la sedició busca penalitzar més còmodament els fets de l'1 d'octubre", assegurant que "tot el llenguatge, cada paraula del nou redactat del delicte de desordres públics agreujats, està agafat de la sentència del procés del 2019". I ha llançat un dard a Òmnium: "Em sap greu, espero que a la propera hi siguin"

13:27

La marxa de l'ANC ha començat a les 12 a Pla de Palau i segons la Guàrdia Urbana hi participen 4.500 persones. 

13:19

La marxa de l'ANC arriba a la Plaça Sant Jaume. Comencen les intervencions activistes com Albano Dante-Fachin i Jordi Pessarrodona.

12:58

Patrícia Plaja: "El Hard Rock continua endavant. S'estan seguint tots els passos perquè sigui una realitat. Es farà, sense pressa, però els plans urbanístics i informes sectorials han de ser favorables. Aquest no serà un escull ni una línia vermella per als pressupostos".

12:56

Compareix la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. La portaveu ha explicat que el Govern ha ampliat la plantilla del Departament d'Educació amb 3.566 dotacions de professorat en centres educatius públics. L'objectiu és compensar la reducció d'una hora setmanal en l'horari lectiu del professorat.

12:44

Líders polítics compareixen per l'acte central del Dia de la Constitució a Madrid...

Ayuso: "Desitjo que els deslleials que volen marxar d'Espanya no aconsegueixin res, perquè demanen privilegis mentre odien el nostre país, i no mereixen res".

Arrimadas: Ha dit que si cal reformar la Constitució és "per protegir-la més" i canviar "la diferenciació de regions i nacionalitats".

12:30

Laura Borràs: "El delicte de sedició s'ha de derogar i prou, sense contrapartides, sense modificacions".

12:25

Comença la protesta de l'ANC contra les negociacions d'ERC per la reforma del codi penal. La marxa ja puja per via Laietana i arribarà en uns instants fins davant del Palau de la Generalitat.

11:58

Cremen "constitucions espanyoles" a la concentració CDR prèvia a la manifestació de l'ANC. Ho han fet a mode de protesta contra la Constitució, aprovada avui fa just 44 anys.

Assemblea Territorial Sants-Montjuïc

11:49

Ja arriben manifestants convocats per l'ANC a Pla de Palau, on a les 12 començarà la marxa que acabarà a la plaça de Sant Jaume per protestar contra l'estratègia del Govern i la reforma del Codi Penal.

ANC

11:15

Borràs veu arbitrarietat en l'aplicació del reglament del Parlament: "Hi ha un 25.4 a la carta", ha declarat la presidenta de Junts a EuropaPress.

11:04

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, reivindica que la situació a Catalunya dels últims temps demostra els “beneficis” del diàleg i l'acord en política territorial.

10:38

En marxa el Consell Executiu del Govern, encapçalat pel president Aragonès, al Palau de la Generalitat.

10:27

Els presidents del Congrés i del Senat, Meritxell Batet i Ander Gil, han ocupat el seu lloc a l'escalinata de la cambra baixa durant l'hissat de la bandera pel Dia de la Constitució a Madrid. A les 12:30, arrencarà l'acte institucional organitzat per les Corts, davant de la porta dels Lleons, i Batet farà un discurs.

09:53

Vueling ha cancel·lat preventivament 29 dels vols previstos aquest dimarts a l'aeroport de Barcelona per la nova jornada de vaga de tripulants de cabina convocada pel sindicat Stavla, segons ha informat la companyia en un comunicat.

09:28

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha apel·lat a seguir amb "l'esperit de diàleg, de recerca d'acords i de respecte" que va suposar el "consens" de la Constitució ara fa més de quaranta anys.

08:56

Repassa amb Principal què diuen els diaris avui, dimarts 6 de desembre.

El toc d'atenció europeu a Espanya pel bloqueig del Poder Judicial, a les portades.

08:39

El govern espanyol recorre al Tribunal Constitucional un article de la llei catalana contra els desnonaments. L'executiu considera que el text impugnat envaeix competències exclusives de l'Estat. La disposició recorreguda afecta, segons el govern espanyol, la regulació de la propietat privada i la competència en matèria de legislació civil.

08:07

La plaça de Sant Jaume de Barcelona acull a les 12 la protesta de l'ANC contra les negociacions d'ERC per la derogació del delicte de sedició. Junts també s'hi manifestarà i la seva presidenta, Laura Borràs, atendrà els mitjans a les 11:40.

08:01

A Madrid, les autoritats estatals celebren el Dia de la Constitució. A les 10 hores, l'Estat Major de la Defensa organitza l'acte d'Hissat Solemne de la Bandera Nacional i, a les 12:30, tindrà lloc l'acte institucional central.

07:56

El president Pere Aragonès encapçala la reunió del Consell Executiu, que començarà a les 9:30 hores. Després, cap a les 12:30, la portaveu Patrícia Plaja compareixerà per informar dels acords presos pel Govern.