Política
El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà, aquest dimarts
Foto: El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà, aquest dimarts | Govern
Consell Executiu

El Govern ‘passa’ del Dia de la Constitució i es reuneix amb els comptes en l'aire

Actualitzat: Dimarts, 6 de desembre de 2022. 11:58
El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà, aquest dimarts
Foto: El president Pere Aragonès i la consellera Laura Vilagrà, aquest dimarts | Govern

El Govern de la Generalitat es reuneix en Consell Executiu el matí d'aquest 6 de desembre, Dia de la Constitució, malgrat ser festiu, tot tenint els pressupostos en l'aire.

Al detall: El president Aragonès encapçala la reunió, que comença a les 9:30 al Palau de la Generalitat, com cada dimarts. Després, la portaveu Patrícia Plaja oferirà la roda de premsa habitual per explicar els acords presos en Consell Executiu.

  • Així, el Govern segueix la seva pràctica de treballar els dies festius que tenen a veure amb l'enaltiment del sentiment espanyol. Com ja va fer el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, tot assegurant que "no hi ha res a celebrar".
  • A més, Aragonès i la consellera de Justícia Gemma Ubasart inauguren a les 15:30 una exposició dedicada als 85 anys d'exhumacions de fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya. La consellera Laura Vilagrà també tanca a les 17 la inauguració del IV Congrés Protestant de Catalunya.

Previsions: L'executiu i els principals sindicats i patronals han arribat a un acord històric pels pressupostos i contra la crisi. Previsiblement, Plaja donarà compte d'aquest pacte assolit en una reunió amb el president Aragonès aquest mateix dilluns.

Tot i això: Els plans d'ERC passaven per poder aprovar aquest dimarts el text dels pressupostos de la Generalitat 2023 per poder-los portar al Parlament dimecres 7.

Mentrestant: L'ANC ha convocat una manifestació pel mateix matí en contra de les negociacions d'ERC amb l'Estat i la reforma del Codi Penal defensada pels republicans. Així, la plataforma mesurarà l'oposició a l'estratègia del Govern, amb el suport de Junts però no d'Òmnium.