Societat
L'Aeroport del Prat
Foto: L'Aeroport del Prat | Aina Martí / Miquel Vera / ACN
vaga

Sis jornades de vaga per festes de Nadal a l'aeroport del Prat

L'Aeroport del Prat
Foto: L'Aeroport del Prat | Aina Martí / Miquel Vera / ACN

El sindicat CCOO de treballadors d'AENA registrarà aquesta setmana sis jornades d'aturada: el 22, 23, 30 i 31 de desembre del 2022 i el 6 i 8 de gener del 2023. 

Per què és important? Per festes de Nadal molta gent aprofita per viatjar i veure la família que viu fora. Aquesta vaga podria perjudicar a molts passatgers i se suma a la vaga de Vueling.

Situació actual: En un comunicat, CCOO ha retret al Ministeri de Transports i a les empreses del grup Aena, Enaire i Aeroport Regió de Múrcia que mostrin "bones paraules" però que no materialitzen l'acord per recuperar la paga que deuen de productivitat. 

  • El sindicat recorda que ja van amenaçar fer vaga durant el pont de la Puríssima.
  • Finalment, no es va dur a terme pel compromís del Ministeri per Resoldre el conflicte.

Què sabem? Els treballadors de les empreses del grup Aena han anunciat diverses jornades de vaga durant les festes de Nadal als aeroports de tot l'estat espanyol.

  • En el cas de Catalunya es veuen afectats l'aeroport del Prat, Girona i Reus. 
  • Comissions Obreres exigeix recuperar la paga de productivitat pendent del 2020, tot recalcant que el trànsit aeri ha tornat als nivells pre covid. 

En detall: Durant els sis dies anunciats, la previsió és aturar l’activitat durant 24 hores. Si passat el 8 de gener tampoc hi hagués entesa, CCOO adverteix que, repetiran la vaga durant la Setmana Santa.

  • “No permetrem que continuï demorant-se la resposta”, adverteix CCOO amb la convocatòria de vaga de les festes de Nadal.

En xifres: A l’aeroport del Prat hi ha 1.100 treballadors cridats a la vaga, mentre que a Girona i Reus en són prop de 130 a cada lloc.

A partir d'ara: Fonts d’Aena apunten que els pròxims deu dies seguiran les converses amb els representants dels treballadors i del govern espanyol per arribar a un acord i evitar l’impacte de la mobilització laboral al servei aeri durant les festes de Nadal.

 

Categoria: Societat
Etiquetes: Nadal Vaga