Societat
La Marató de TV3
Foto: La Marató de TV3 | ACN
Salut

La Marató recapta 8.034.807 euros per lluitar contra les malalties cardiovasculars

La Marató de TV3
Foto: La Marató de TV3 | ACN

La Marató de TV3 ha recaptat un total de 8.034.807 euros, que es destinaran a la investigació i la lluita contra les malalties cardiovasculars.

Per què és important? La Marató de TV3 esdevé any rere any un esdeveniment únic en el qual participa gent arreu del país de formes molt variades.

  • És la recaptació solidària més rellevant de Catalunya i aconsegueix cada any xifres que superen totes les recaptacions telemàtiques solidàries de l'estat.
  • Aquest any, les recaptacions es destinaran principalment a la investigació per les malalties cardiovasculars, la principal causa de mort als països desenvolupats.

Les dades: En aquesta edició s'han recaptat un total de  8.034.807 euros.

D'on venim? La Marató fa molts anys que trenca rècords. L'edició que va recaptar més fons va ser La Marató contra el càncer del 2018, que va marcar el rècord amb 15.068.252 euros. 

Background: Catalunya disposa d'una xarxa sòlida de grups de recerca en malalties cardiovasculars, que, gràcies als fons recaptats, podran aportar avenços en la prevenció, el tractament i el pronòstic d'aquestes malalties amb l'objectiu de millorar l'esperança i la qualitat de vida de les persones afectades.

  • Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, les malalties cardiovasculars van causar prop de 18 milions de morts el 2019, xifra que representa el 32% del total de defuncions mundials.

Què ha passat? El programa, que enguany arriba a l'edició 31, s'ha fet des de diferents escenaris com Món Sant Benet, Bellver de Cerdanya o les piscines de Montjuïc, a Barcelona, i ha durat 16 hores.

  • A dos quarts de 10 del matí, TV3 va començar la programació especial maratoniana. L'encarregada de posar-la en marxa va ser la periodista Helena Garcia Melero.
  • La Fundació Alícia-Món Sant Benet, amb Ariadna Oltra, i Bellver de Cerdanya, amb Agnès Marquès, ha estat dos escenaris més de La Marató de 2022, amb connexions d'activitats arreu del territori i entrevistes amb testimonis i professionals mèdics.
  • A partir de les 17 h, amb la conducció de Quim Masferrer i Eloi Vila, el programa s'ha traslladat als estudis de TV3.
  • Després del "TN vespre", les cinc presentadores i presentadors es van reunir al plató per oferir una gran gala amb entreteniment, sensibilització i divulgació científica.

A partir d'ara: Les aportacions es podran continuar fent fins al 31 de març del 2023.

Categoria: Societat
Etiquetes: Salut TV3