La Jungla
La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es farà diumenge 18 de desembre
Foto: La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es farà diumenge 18 de desembre | TV3
Televisió

Així serà La Marató de TV3 2022: presentadors, format i més detalls

Barcelona.
La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es farà diumenge 18 de desembre
Foto: La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio es farà diumenge 18 de desembre | TV3

TV3 compta les hores per donar el tret de sortida a La Marató 2022, que recaptarà fons per la salut cardiovascular. Quan falten només cinc dies, la televisió pública n'ha revelat tots els detalls en un acte conduït per Eloi Vila.

Què sabem?

  • La 31a edició de La Marató arrencarà a les 8:00 del matí de diumenge, 18 de desembre, des d'El Suplement de Catalunya Ràdio.
  • El programa farà una edició especial de set hores "amb la clara intenció de divulgar i amb connexions arreu del territori".
  • A partir de les 9:30 del matí, El Suplement es mourà per tot Catalunya per escoltar testimonis i experts i ensenyar algunes de les milers d'activitats organitzades en favor de La Marató.
  • A la tarda, La Marató es traslladarà als estudis de TV3 per continuar la programació especial.
  • A més de TV3 i Catalunya Ràdio, La Marató 2022 es podrà seguir a través del web i les xarxes socials de la CCMA.

Presentadors. La Marató per la salut cardiovascular comptarà amb sis presentadors, un dels quals s'estrena: Eloi Vila, que no ha conduït mai el format. També hi haurà Roger Escapa a la ràdio, i quatre presentadors a la tele, tots ells "orgullosos repetidors": Ariadna Oltra, Quim Masferrer, Agnès Marquès i Helena Garcia Melero.

A més, tal com han explicat TV3 i Catalunya Ràdio, La Marató de 2022 recupera les quatre tradicionals seus telefòniques per fer donacions el dia del programa. D'altra banda, la resta de canals per fer donatius ja estan disponibles a través d'aquest enllaç.

El disc. El 27 de novembre es va posar a la venda Bum Bum, el disc de La Marató d'aquest any, i des del dia 28 es troba disponible al web de TV3. Compta amb una vintena de temes i la participació d'artistes com Antonio Banderas, Tanxugueiras, els concursants d'Eufòria i Pol Granch, aquest últim amb polèmica.

La Marató, en xifres. Des que va començar el 1992, i en les 30 edicions que s'han fet fins ara, La Marató de TV3 ha recaptat més de 228 milions d'euros. Amb aquests diners s'han finançat 985 projectes de recerca biomèdica i un total de 1.639 equips d'investigació.

Rècord de 2018. TV3 i Catalunya Ràdio busquen trencar un altre cop el rècord de recaptació de La Marató, que actualment el té l'edició del 2018 per la investigació contra el càncer, amb més de 15 milions d'euros. La segona xifra més alta de la història del programa és la de 2019, per les malalties minoritàries (14 milions); i en tercer lloc hi ha l'edició del 2020 per la covid-19 (13,8 milions).

Per últim: Sigfrid Gras, director de TV3, he reivindicat en la presentació d'aquest dimarts "l'orgull" de La Marató, i ha promès un programa fet "des del cor i pel cor". Unes paraules que ha reiterat també Jordi Borda, director de Catalunya Ràdio, que ha recordat el paper de l'emissora: "La Marató també és nostra. Els equips de tots els programes estem implicats en la sensibilització i la divulgació de la salut cardiovascular".

Categoria: La Jungla