Societat
Persones migrants en la tanca de Melilla
Foto: Persones migrants en la tanca de Melilla | Europa Press
Tragèdia a Melilla

La Fiscalia arxiva el cas de la massacre de Melilla on van morir 23 persones

Persones migrants en la tanca de Melilla
Foto: Persones migrants en la tanca de Melilla | Europa Press

El Ministeri Públic no veu indicis de delicte en l'actuació dels agents i arxiva la investigació relativa a la mort de 23 migrants a la frontera de Melilla.

Per què és important? Es tracta d'un dels salts més mortífer de la frontera espanyola amb el Marroc, on van morir 23 ciutadans africans — xifra que algunes fonts eleven fins a la setantena.

Al detall: La Fiscalia ha emès un decret aquest divendres pel qual arxiva les diligències d'investigació sobre els fets ocorreguts a la frontera de Melilla el passat 24 de juny.

  • A la frontera de Melilla van morir 23 persones.
  • La fiscal indica que no aprecia indicis de delicte en l'actuació dels agents dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.
  • S'ha traslladat al Director Adjunt Operatiu de la Guàrdia Civil l'actuació d'alguns agents que van llançar pedres contra les persones migrants per si fos constitutiu d'infracció disciplinària.

D'on venim? La Fiscalia va demanar al Ministeri de l'Interior més imatges sobre la tragèdia que es va produir a la tanca de Melilla, després que un documental de la cadena britànica BBC, assegurés que va haver-hi morts en territori espanyol, fet que el govern espanyol nega.

A més: El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar que no es plantejava dimitir per la tragèdia. 

  • El PSOE es va negar des del principi a investigar els fets.