Societat
Foto d'arxiu d'una concentració a la Plaça Sant Jaume
Foto: Foto d'arxiu d'una concentració a la Plaça Sant Jaume | ACN
Vaga

USTEC anuncia vaga d'educació el 25 i 26 de gener

Foto d'arxiu d'una concentració a la Plaça Sant Jaume
Foto: Foto d'arxiu d'una concentració a la Plaça Sant Jaume | ACN

El sindicat USTEC ha anunciat vaga d'educació els dies 25 i 26 de gener, coincidint amb la vaga de metges a Catalunya.

Al detall: L'Unió Sindical dels Treballadors d'Ensenyament de Catalunya (USTEC) ha informat que considera que el departament d'Educació "no ha aportat res significatiu" en les negociacions pel retorn de les retallades i per això crida el sector a mobilitzar-se "en defensa dels serveis públic".

  • A més, el sindicat ha explicat que la coincidència de dates amb la vaga de metges pretén mostrar que es tracta dels "dos dels sectors més perjudicats" que a la vegada són els "pilars bàsics de tota la societat".
  • Demanen una mesura pel col·lectiu més gran, negociar el calendari, un pacte d'estabilitat i el retorn dels sexennis amb certes condicions.

Què ha dit? La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha declarat que...

  • L'educació i la sanitat són dos pilars on el Govern hauria d'invertir, i que fer coincidir les vagues reflecteix "una defensa dels serveis públics".
  • La portaveu també ha lamentat que per a la Generalitat l'educació i els seus treballadors no són una “prioritat” i que no s'inclogui mesures per revertir retallades en els pressupostos.

D'on venim? La comunitat educativa ja es va mobilitzar a principis del 2022 després de no haver arribat a cap acord amb el Departament d'Educació.

  • Les dues parts ja havien estat negociant prèviament sobre com revertir les retallades que havien quedat fora de l'acord del passat 1 de setembre, abans de l'inici del curs actual.
Categoria: Societat
Etiquetes: Educació Vaga