Societat
Més de 300 persones es concentren a Santa Perpètua de Mogoda
Foto: Més de 300 persones es concentren a Santa Perpètua de Mogoda | ACN
VIOLÈNCIA MASCLISTA

Més de 300 persones condemnen el crim masclista de Santa Perpètua

Més de 300 persones es concentren a Santa Perpètua de Mogoda
Foto: Més de 300 persones es concentren a Santa Perpètua de Mogoda | ACN

Més de 300 persones s'han concentrat aquest dimarts a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) per condemnar el crim d’una veïna de 88 anys en mans de la seva parella, un home de 69.

Per què és important? És l'última víctima de violència masclista del 2022, any en què s'ha detectat gairebé un 10% més de denúncies per violència de gènere respecte a l'any passat.

Què sabem? L’Ajuntament vallesà i la Generalitat es personaran com a acusació popular durant la investigació judicial.

  • El recent crim ha estat confessat per la seva parella, un home de 69 anys.
  • A la concentració, convocada per l’Ajuntament, tant el consistori com la Generalitat han mostrat el seu suport a la família de la víctima i han rebutjat qualsevol forma de violència contra les dones.

Què han dit? La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha apuntat que, com és habitual en aquests casos, la Generalitat es personarà a la investigació judicial per esclarir el crim.

  • L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha avançat que el consistori també demanarà ser acusació popular.

Què diuen els veïns? "Ningú s'ho esperava. Es tractava d'un matrimoni molt agradable, ben avingut i sociable", ha assegurat Juan Martín, un veí de la zona.

  • "Es va fracturar algunes vèrtebres, però ell ha estat molt atent durant tot aquest temps. El que ha passat portes endins se'ns escapa".
  • "No hem sentit res estrany, només quan hem vist el desplegament policial de bon matí".

D'on venim? El crim va ser aquest dilluns.

  • Els Mossos d'Esquadra van detenir l'autor dels fets, de 69 anys.
  • A les 6.43 hores d'aquest dilluns al matí es va localitzar el cos sense vida de la dona amb signes de violència a l'interior d'un domicili al número 15 de l'avinguda Mossèn Jacint Verdaguer de la localitat vallesana.
  • Ell mateix va trucar al telèfon d'emergències 112 per confessar el crim.
  • Agents de la Divisió d'Investigació Criminal s'han fet càrrec de la investigació del cas.

Què esperar? Mentrestant, continua arrestat l’home de 88 anys detingut la matinada d’aquest dilluns com a presumpte autor del crim, després que ell mateix avisés la policia sobre el succés comès. S’espera que passi a disposició judicial entre aquest dimarts i demà dimecres.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat