Societat
Manifestació contra la violència de gènere a Madrid
Foto: Manifestació contra la violència de gènere a Madrid | Fernando Sánchez / Europa Press
Violència masclista

Quatre dones assassinades en les últimes 24 hores a Espanya

Manifestació contra la violència de gènere a Madrid
Foto: Manifestació contra la violència de gènere a Madrid | Fernando Sánchez / Europa Press

Aquesta ha estat una nova jornada negra per la violència masclista. Dues dones han mort a mans de les seves parelles al Puerto de Santa María, a Cadis, i a Piedrabuena, a Ciudad Real i una tercera ha estat assassinada per un home amb qui acabava de mantenir relacions sexuals a Roquetas de Mar, Almeria. La quarta, aquest diumenge, és una víctima de Tenerife que ha estat assassinada per la seva exparella.

Per què és important? Quatre dones han mort assassinades en menys de 24 hores a Espanya, els primers casos de violència masclista d'aquest 2023 a Espanya.

Què ha passat? Dues de les víctimes han mort a mans de la seva parella, una a mans de la seva exparella i tres homes han estat detinguts, al Puerto de Santa Maria, a Cadis, a Piedrabuena, a Ciudad Real, i a Adeje, Tenerife.

  • A Andalusia, la policia ha detingut un home de 40 anys que ha confessat haver mort d'un tret la seva parella, una dona de 46 anys. Tots dos mantenien una relació des de feia més d'un any.
    • Un veí d'El Puerto de Santa Maria ha avisat la policia que havia sentit un tret i quan els agents han arribat a la casa han trobat la víctima, a primera hora d'aquest diumenge. Unes hores més tard han detingut l'home, que anava amb un revòlver.
  • A Castella-la Manxa hi ha hagut l'altra víctima de violència masclista, una dona de 24 anys que hauria estat agredida amb una arma blanca per l'home que vivia amb ella a Piedrabuena.
    • L'home ha estat el que ha avisat la Guàrdia Civil, que l'ha detingut com a presumpte autor de l'atac. La parella tenia una filla de tres anys. Els equips mèdics i una UVI mòbil que hi han anat no han pogut fer res per salvar la dona.
  • La Guàrdia Civil ha detingut un home a Roquetas de Mar (Almeria) per matar una dona escanyant-la després d'haver mantingut relacions sexuals.
    • Tant l'arrestat com la víctima no són nacionalitat espanyola. Fonts de l'Institut Armat han confirmat a Europa Press que la víctima i el presumpte autor no tenien relació sentimental.
  • A Tenerife, la Guàrdia Civil ha detingut l'home, de 44 anys, acusat del crim masclista a la seva exparella, que hauria apunyalat.
    • També hauria ferit el fill, quan intentava defensar la seva mare.

On demanar ajuda?  Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

Categoria: Societat