Societat
Escola
Foto: Escola | Ajuntament de Barcelona
Educació

Arrenca el segon trimestre escolar amb més de 3.000 mestres nous

Escola
Foto: Escola | Ajuntament de Barcelona

Educació incorpora més de 3.000 mestres en els centres educatius públics de Catalunya per la reducció d'una hora lectiva. 

Per què és important? El Departament d'Educació i els sindicats van arribar a l'acord de reduir una hora lectiva dels docents. A partir d'aquest 2023, els mestres treballaran una hora menys i s'incorporen nous docents per cobrir aquesta reducció.

Situació actual: A partir d'aquest 2023, els mestres veuran reduïda una hora lectiva. És per això que Educació incorpora 3.566 docents a les escoles públiques de Catalunya.

  • Els mestres d'educació infantil primària impartiran 23 hores setmanals, els d'educació de persones adultes 20 hores, i la resta de professorat 18 hores. 

D'on venim: Aquesta incorporació és fruit de l'acord entre el departament i els sindicats per evitar les vagues convocades a l'inici de curs.

  • Un acord inusual, ja que no s'ha arribat a cap més acord entre Generalitat i els sindicats.

Previsions: El sindicat Ustec ha anunciat la convocatòria d'una vaga del personal dels centres públics pels dies 25 i 26 de gener per una escola pública de qualitat i la "recuperació" de drets. 

En detall: Educació assenyala que amb la incorporació dels nous docents serà el moment que hi hagi més mestres a Catalunya. 

  • A més, destaca que dos de cada tres nomenaments s'han produït pels professionals que ja estaven als centres i que ara complementaran la seva jornada. 
  • Les especialitats més sol·licitades en els centres de primària han sigut els mestres especialitzats en Primària i Pedagogia terapèutica, Infantil i Anglès. A l'ESO ha estat Anglès, Orientació educativa, Ciències Socials i Tecnologia.
Categoria: Societat