Societat
Agressió entre ultres de l'Atlètic de Madrid aquest diumenge als voltants del Wanda Metropolitano
Foto: Agressió entre ultres de l'Atlètic de Madrid aquest diumenge als voltants del Wanda Metropolitano | Principal
Ultres

VÍDEO: Hooligans d'extrema dreta apallissen un altre ultra abans de l'Atlètic Barça

Agressió entre ultres de l'Atlètic de Madrid aquest diumenge als voltants del Wanda Metropolitano
Foto: Agressió entre ultres de l'Atlètic de Madrid aquest diumenge als voltants del Wanda Metropolitano | Principal

Un enfrontament entre dos grups de hooligans d'extrema dreta es va saldar amb una persona ferida aquest diumenge a Madrid.

Què sabem? Els fets van tenir lloc abans del partit entre l'Atlètic de Madrid i el Barça, que es disputava a les 21:00 i que va acabar amb triomf blaugrana (0-1).

En detall: Un vídeo mostra set homes agredint un altre mentre el rodegen al carrer Musas, als voltants del Civitas Metropolitano, l'estadi de l'equip madrileny.

  • La pluja de cops i puntades provoquen que la víctima caigui a terra, fet que no atura la pallissa on es fa ús de pals i una porra extensible. 
  • Fonts de la Policia Nacional informen que sobre les 16:40 es va registrar un enfrontament entre un grup de 15 i 20 persones. Els testimonis van relatar que els participants serien seguidors dels dos equips que s'enfrontaven al terreny de joc. 

Tot i això, segons diversos missatges a Twitter i ha pogut saber aquest diari, tots els implicats serien radicals de l'Atlètic.

Qui és qui: La víctima de l'atac seria un membre de Frente Atlético, un grup hooligan format per seguidors de l'Atlètic de Madrid, on predomina la ideologia de l'extrema dreta. 

  • Els agressors pertanyen a Suburbios Firm. Es tracta d'ultres que es van escindir del Frente i que van formar el seu propi grup. 
  • Aquestes dues faccions tenen una gran rivalitat i no és el primer cop que s'enfronten.

Visió global: Els seguidors del Frente Atlético han protagonitzat nombrosos incidents en els últims anys. Un dels més greus es va registrar el 2014 quan un ultra del Deportivo de la Coruña va morir en una batalla campal als voltants del Vicente Calderón, l'antic camp dels matalassers.

  • L'home va morir ofegat després que els seus agressors el llancessin al riu Manzanares en una baralla on van participar desenes de persones amb pals i coets artificials.
Categoria: Societat
Etiqueta: Futbol