Societat
Cerca de l'excursionista desaparegut a Salamanca
Foto: Cerca de l'excursionista desaparegut a Salamanca | Guardia Civil
Successos

Reprenen la cerca de l'excursionista català perdut a la muntanya a Salamanca

Cerca de l'excursionista desaparegut a Salamanca
Foto: Cerca de l'excursionista desaparegut a Salamanca | Guardia Civil

La Guàrdia Civil de Salamanca ha reprès aquest dimarts 10 de gener la cerca de l'excursionista de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) perdut a la muntanya.

En profunditat:

  • L'home es diu José Antonio Martínez, és de les Franqueses i té 45 anys; es troba perdut a la Serra de Béjar des del 29 de desembre quan feia una ruta, segons han explicat a l'ACN fonts del cos de seguretat. S'ha trobat el seu cotxe al mateix lloc on l'havia deixat, a l'inici de la ruta cap al cim del Calvitero.
  • Efectius dels Grups de Rescat Especial d'Intervenció a Muntanya (GREIM) s'han desplaçat fins a l'indret de recerca i han pogut continuar buscant l'home amb l'ajut d'un helicòpter. La cerca d'aquest 10 de gener, però, ha estat infructuosa.

Tanmateix: Les condicions de la muntanya ja van obligar a suspendre dies enrere la recerca (per la boira, la pluja i fortes ratxes de vent), en una decisió criticada per la família de l'excursionista.

  • En un comunicat, els familiars explicaven diumenge passat que tampoc hi estava d'acord el Govern de la Generalitat, que a través de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, els havia fet arribar la voluntat de l'executiu català d'intentar revocar la decisió.
  • El dispositiu actua a altures superiors als 2.000 metres i s'enfronta a condicions climàtiques adverses.

Previsions: Tot plegat fa que els responsables dels equips hagin acordat fer una avaluació diària de la situació en funció de la qual es decideix si el dia en concret s'activa o no el dispositiu.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos