Societat
Manifestació a Madrid
Foto: Manifestació a Madrid | Europa Press
Avortament

Escoltar el batec o ecografies 4D: mesures 'provida' que implantarà Castella i Lleó

Manifestació a Madrid
Foto: Manifestació a Madrid | Europa Press

La Junta de Castella i Lleó implantarà mesures 'provida' per evitar avortaments.

Per què és important? La coalició que dirigeix la Junta (PP i Vox) va pactar en el seu acord de govern implementar iniciatives de promoció de la natalitat i suport a les famílies.

Què en sabem? Entre les mesures hi ha un reforç de l'atenció psicològica a les mares embarassades, un protocol que permeti escoltar els batecs, oferir una ecografia 4D i protegir l'objecció de consciència dels professionals sanitaris.

  • Es tracta d'un acord "negociat i consensuat" amb la Conselleria de Sanitat i que suposa el desenvolupament de l'acord de Govern entre PP i Vox signat el 10 de març de 2022.

Al detall: Les noves mesures seran d'oferta obligada per al professional, qui "haurà de dir a la dona que té aquestes tres possibilitats" (atenció psicosocial, batec i ecografia 4D).

Què diuen? Les mesures les ha anunciades el vicepresident de l'Executiu autonòmic, Juan García-Gallardo (Vox).

  • Segons García-Gallardo, les mesures busquen que "tinguin tot el suport per afrontar l'embaràs en les millors circumstàncies i se sentin acompanyades". 
  • L'objectiu, segons García-Gallardo, és que puguin escollir entre una decisió "natural i pròpia" de seguir amb l'embaràs i la "tragèdia social" de l'avortament, que deixa una "petjada en les dones" i implica "un drama".

La coordinadora d'Igualtat del PSOE, Andrea Fernández, ha qualificat l'anunci d'"ocurrència" i defensa que el vicepresident de la Junta "juga amb la integritat i salut de les dones".

  • La socialista lamenta que Vox aposta per un “Estat vigilant més que emancipador” que atempta contra la capacitat femenina per a exercir aquest dret, que ha d'estar “garantit” per les Administracions.

Previsions: Pel que fa a l'entrada en vigor d'aquestes mesures, García-Gallardo ha assegurat que es posaran en marxa "immediatament".

  • Ha explicat que la tècnica del batec es pot aplicar "a tots els hospitals de la comunitat" i l'ecografia 4D "a la majoria".

Categoria: Societat