Societat
Vehicle de Bolt
Foto: Vehicle de Bolt | ACN
VTC

Bolt oferirà viatges gratuïts per desafiar el sector del taxi

Vehicle de Bolt
Foto: Vehicle de Bolt | ACN

Bolt, la companyia VTC, oferirà durant tot un matí viatges gratuïts mentre duri la protesta del sector del taxi. 

Per què és important? El sector del taxi ha convocat una protesta aquest dimarts 17 de gener a Barcelona. La mobilització començarà a les 10:30 a la plaça Espanya i acabarà al Parlament de Catalunya. 

Què en sabem? La companyia Bolt s'ha afegit a la convocatòria que l'associació de vehicles de transport amb conductor (VTC) Movea ha impulsat com a resposta al sector del taxi. 

  • Així doncs, la companyia oferirà viatges gratuïts durant dimarts al matí, mentre duri la protesta convocada per Élite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya. 

Què diuen? En un comunicat, la companyia Bolt ha criticat que el sector del taxi només vol "paralitzar" la mobilitat de Barcelona amb la seva protesta. 

  • "Les autoritats s'han entestat a enfrontar a dos sectors, els taxis i les VTC, que poden i han de conviure pacíficament", ha subratllat el president de Movea, Eduardo Martín.
  • L'associació també carrega contra l'entrada en vigor del decret llei de la Generalitat que regula les VTC.
  • Consideren que es troben en una "situació límit" després que l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) hagi denegat "la majoria" de les sol·licituds de llicència i "condemni a la desaparició milers de treballadors i operadors".

D'on venim? La mobilització del sector del taxi tindrà lloc aquest dimarts a la capital catalana.

  • Els sindicats de taxistes denuncien els "atacs" d'empreses com Free Now, Uber o Bolt, que asseguren que posen en risc l'actual sistema de tarifes regulades.

Previsions: Les protestes d'aquest dimarts no són les úniques anunciades pel sector del taxi.

Categoria: Societat