Societat
guàrdia civil
Foto: guàrdia civil | Europa Press
Tribunals

Detenen un monitor per abusos a menors durant una esquiada al Pirineu

Temps de lectura: 2 minuts
guàrdia civil
Foto: guàrdia civil | Europa Press

La Guàrdia Civil investiga un monitor de Jaca per presumptes abusos sexuals a menors a l'Aragó. L'acusat va ser detingut aquest dimecres de la denúncia presentada per un grup d'escolars del municipi saragossà de la Muela.

Què ha passat? La policia ha demanat al jutjat una ordre de registre del domicili del detingut amb l'objectiu és comprovar si l'investigat compta amb algun tipus de material pedòfil.

  • Segons informa l'Heraldo de Aragón els investigadors busquen ordinadors a qualsevol suport d'emmagatzematge digital que hi hagués a l'habitatge.
  • L'acusat, de 25 anys, declararà aquest divendres davant la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Jaca.

Els detalls: Els presumptes abusos s'haurien comès la setmana passada, quan una vintena d'alumnes de l'IES La Muela es van desplaçar al Pirineu aragonès per gaudir de l'anomenada setmana blanca d'esquí.

  • El grup va anar acompanyat de diversos docents, però era una empresa especialitzada en activitats extraescolars que s'encarregava d'organitzar la seva estada, inclòs l'allotjament a un alberg juvenil de la localitat de Villanúa.
  • L'empresa a càrrec de l'alberg ha negat cap vinculació amb el detingut, de qui encara no es coneix la identitat.
  • La policia va prendre declaració a vuit de les perjudicades, alumnes d'educació secundària, totes de 13 anys.

A més: Els escolars es van allotjar a Villanúa entre el 17 i el 20 de gener.

  • Expliquen les denunciants que va ser allà on el monitor se'n va aprofitar.
  • Cap no hauria parlat de violència física o tocaments per sota de la roba, però totes coincideixen que s'aprofitava de la seva condició de monitor per obligar-les a deixar la porta de l'habitació sense pestell per entrar quan volgués, estirar-se al llit al seu costat i fer-los carícies i fer-los petons i abraçades que els molestaven.
  • Les menors també van explicar que el noi els feia participar en jocs que els incomodaven.

Tot i això: Segons el mitjà aragonès, els estudiants que haurien patit els suposats abusos podrien ser alguns més, inclòs algun home que, de moment, no s'ha sumat a la denúncia.

Què han dit? La direcció de l'alberg ha emès aquest dijous un comunicat per manifestar que "ni la propietat i direcció de l'alberg ni cap dels seus empleats i empleades ha tingut cap relació, ni directa ni indirecta, amb el succés denunciat".