Societat
L'aeroport de Barcelona
Foto: L'aeroport de Barcelona | ACN
Vagues

Dos aeroports catalans afectats per la vaga de controladors aeris

Temps de lectura: 2 minuts
L'aeroport de Barcelona
Foto: L'aeroport de Barcelona | ACN

L'aeroport de Lleida i Sabadell i 14 més repartits per la geografia espanyola viuran a partir del pròxim dilluns diverses jornades de vaga i protestes que s'estendran durant el mes de febrer. 

Què en sabem? CCOO convoca la vaga per demanar augments de sou en l'actual context d'inflació "que estem suportant". 

A la pràctica: Les aturades tindran lloc el 30 de gener i els 6, 13, 20 i 27 de febrer (tots dilluns) en els següents aeroports de l'Estat:

  • Corunya, Alacant-Elche, Castelló, Cuatro VIentos, El Hierro, Fuerteventura, Eivissa, Jerez, Lanzarote, La Palma, Lleida, Murcia, Sabadell, Sevilla, València i Vigo.
  • El sindicat adverteix que només el pròxim dilluns l'aturada afectarà 175 moviments d'aeronaus, tot per la "intransigència d'una empresa que pretén que 160 persones treballadores a tot el país pateixin una minva salarial".

Què diu? CCOO denuncia que el gestor aeroportuari AENA "ha de prendre cartes en aquest tema que és de la seva plena competència en tractar-se d'una empresa pública la licitadora dels concursos d'aquestes torres de control".

  • "Un cop més es demostra que tot allò privatitzat no millora lo públic i s'hauria de prendre en consideració la reversió d'aquest servei públic".

El més nou: L'última reunió entre la patronal (FerroNats i Saerco) i els treballadors va ser "infructuosa", segons el sindicat.

  • Saerco proposava els següents increments de l'IPC: el 2021 un 0%, pel 2022 un 1%, pel 2023 un 2% i pel 2024 un 2,5%, insuficient pels treballadors.
  • La companyia argumenta que el 5,5% d'augment salarial que proposa la plantilla posa en "greu risc la viabilitat de l'empresa".
Categoria: Societat
Etiqueta: Aeroports