Societat
Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana
Foto: Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana
Successos

Els Mossos, "preocupats" per l'augment de baralles amb ganivets

Temps de lectura: 2 minuts
Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana
Foto: Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana

Els Mossos d'Esquadra estan "preocupats" per l'augment de baralles amb ganivets que sovint acaben amb ferits greus o morts, com la víctima mortal registrada aquest cap de setmana a Terrassa després d'un enfrontament entre diverses persones.

Què en sabem? En una entrevista a Catalunya Ràdio, el director de la policia catalana, Pere Ferrer, ha mostrat aquest dilluns la inquietud en el cos per aquests episodis violents i ha anunciat que estudia implantar mesures contra aquest repunt de baralles amb armes blanques. "Ens preocupa", ha subratllat Ferrer.

Què diu? Els Mossos volen saber si la possessió d'armes blanques "està associada" al consum i tràfic de drogues.

  • "No sabem si l'arma blanca és 'conseqüència de' o si el fet que portin navalla és casual. 
  • Per aclarir-ho, els agents estan analitzant una gran quantitat de dades per establir una casuística darrere d'aquest fenomen.
  • Sobre la batuda policial a la discoteca Waka aquest cap de setmana, Ferrar ha explicat que és una de les "possibilitats" que té el cos per actuar.

A més: El dirigent policial ha fet referència a les agressions sexuals que tenen lloc a l'oci nocturn.

  • "L'oci nocturn català és segur", ha emfatitzat Ferrer, qui ha lloat la coordinació entre els locals per prevenir violències masclistes.
  • La "pràctica totalitat" de les discoteques apliquen els suggeriments dels Mossos en matèria de videovigilància, una eina molt valuosa a l'hora de lluitar contra aquesta xacra.

D'on venim? Aquest dissabte a la nit un home moria apunyalat a Terrassa en un bar ubicat al costat del polígon industrial Les Glòries.

  • TV3 informava aquest diumenge que l'agressió es va produir en el context d'una baralla en la qual es van utilitzar diversos ganivets. Un testimoni va explicar a les càmeres de la televisió pública que un grup de 3 nois i 1 noia es van encarar sense motiu aparent a ell i els seus amics, i després els van agredir amb les navalles.
Categoria: Societat