Societat
Joan Jubany, germà de l'Helena, i l'advocat de Benet Salellas
Foto: Joan Jubany, germà de l'Helena, i l'advocat de Benet Salellas | ACN
Successos

Joan Jubany, germà de l'Helena: "Tenim esperança, ara hi ha un jutge valent"

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Jubany, germà de l'Helena, i l'advocat de Benet Salellas
Foto: Joan Jubany, germà de l'Helena, i l'advocat de Benet Salellas | ACN

La família de l'Helena Jubany està "esperançada" per conèixer, finalment, qui va ser l'assassí o assassins de la jove bibliotecària de Sabadell morta el 2 de desembre de 2001.

Què en sabem? Hores després que un jutge reobrís la investigació contra el Santi Laiglesia, el primer sospitós del crim, el germà de la víctima, el Joan Jubany, ha expressat en una entrevista al Pentàgon de 8tv que la família té esperances perquè, ara, hi ha un jutge "valent i decidit" al cap de la investigació.

  • El jutge ha ordenat reobrir les indagacions contra el Santi, amic de l'Helena, per extreure una mostra del seu ADN i comparar-lo amb les restes d'ADN que es van trobar al cos de la víctima.
  • El magistrat ha fet aquest pas després que l'ADN del Xavi Giménez no concordés amb les restes de l'Helena.

Què diu? El Joan es mostra confiat en el fet que aquest nou pas obre un nou camí per, finalment, esbrinar la veritat.

  • "El jutge va per feina i està fent el que era lògic. Vol comprovar si l'ADN és de l'altre sospitós. 
  • "Fins ara, el Santi Laiglesia estava en una situació d'intocable. És la tercera vegada que està investigat. El segon cop, de manera incomprensible, l'Audiència de Barcelona va donar la raó al recurs que va presentar perquè no se l'investigués".

A més: El germà de la víctima ha explicat que ben aviat podran analitzar els resultats de la mostra de l'ADN extret de les ungles de la noia. Ja han arribat als jutjats, però la família encara no els ha rebut.

Per acabar: 21 anys després del crim, el Joan ha criticat la investigació "mal feta" i ha retret que "fins ara no s'estigui corregint". "Anem molt tard, costa d'entendre".

  • Ens volem quedar tranquils, saber qui la va matar i per què. L'esperit de lluita no el perdrem, sobretot per la força que ens dona la multitud de persones que ens fa costat i que viuen a flor de pell el cas de l'Helena i que reclamen justícia", ha subratllat el familiar de l'Helena.

 

Categoria: Societat