Societat
Successos

Novetats del crim d'Helena Jubany: el jutge torna a investigar el primer sospitós

Temps de lectura: 2 minuts

El jutjat de primera instància número 2 de Sabadell (Vallès Occidental) ha reobert la causa contra Sant Laiglesia, el primer investigat per l'assassinat d'Helena Jubany el 2001.

Què en sabem? El jutge tornarà a obrir la investigació després que l'ADN de Xavier Jiménez, actual investigat, no concordessin amb les mostres que la noia duia a la roba quan va morir. 

  • El magistrat vol que es compari l'ADN de Laiglesia i l'ADN que ha aparegut en les mostres de Jubany analitzades recentment. 
  • La decisió ve motivada pels indicis que existien des de 2005 contra aquest home, després que dels últims informes dels laboratoris de l'INTOX no hagi aperagut evidències que permetin relacionar l'ADN de les mostres amb el del Xavier.

D'on venim? El 2020, l'emissió d'un capítol del  programa televisiu Crims sobre el cas va provocar la reobertura del cas, que portava anys arxivat.

El motiu: El jutge argumenta la necessitat de fer les proves d'ADN a Santi Laiglesia i reobrir la causa ja que "s'ha de tenir en compte els indicis que vincularien l'immoble de Sabadell" on van succeir els fets "i la circumstància que el senyor SLP és l'únic baró que reconeix que va passar llargs períodes de temps en el mateix".

Al detall: En un comunicat, la família de la bibliotecària explica que aquest gener l'Audiència de Barcelona ha desestimat 3 recursos de la defensa del Xavier contra l'obertura de la causa contra ell. 

  • Així, es mantenen obertes 2 investigacions contra el Xavier i el Santi.

A més: El jutjat ha rebut un informe pericial lingüístic de pèrits especialistes sobre l'escriptura dels anònims que va rebre la jove perquè conclou que hi ha indicis que permeten atribuir-los a Jiménez.

Categoria: Societat