Societat
Successos

'Crims' relata un assassinat entre familiars en una discoteca

El programa de ràdio Crims dirigit pel periodista Carles Porta va explicar fa unes setmanes un turbulent crim que va sacsejar Sabadell fa 20 anys. L'espai va dividir la trama en dos trepidants capítols que aconsegueixen captar l'atenció de l'oient des del primer minut.

Què sabem? El popular pòdcast posa la lupa en un assassinat comès el 28 de maig de 2003 quan un jove de 22 anys va aparèixer a la discoteca que regentava, un local anomenat Gòtik ubicat a la Zona Hermètica de Sabadell.

  • El capítol comença amb l'arribada de la policia al bar després de la trucada del seu cosí i el Ramon, el pare de la víctima i principal sospitós del crim.
  • Des del principi de la investigació, els agents de la Policia Nacional adverteixen que l'home té una personalitat molt perversa.

En detall: El Ramon i el David, el seu fill, eren els propietaris del local. 

  • Els investigadors arriben a la conclusió que l'home, que tenia altres discoteques, executa el seu fill disparant-li un tret al clatell amb una pistola semiautomàtica quan els dos estaven desmuntant un equip de so. 

El motiu: La policia troba el pare amagat a la Costa Brava juntament amb dos homes més i determina que l'autor de l'assassinat és el pare, que va matar el David perquè el noi es negava a traspassar el Gòtik, tal com volia el progenitor.

En profunditat: L'octubre de 2005, Ramon C.G. va quedar en llibertat provisional a l'espera de judici i amb l'obligació de presentar-se dues vegades al mes als jutjats. 

  • L'acusat, que en el passat ja s'havia fugat al Brasil el 1992 per una causa pendent amb la justícia, va complir amb la mesura cautelar un temps fins que va desaparèixer del mapa.
  • El seu advocat va comunicar al jutge que no podia localitzar el seu client i el magistrat va dictar una ordre de recerca i captura, encara vigent avui dia.

Per acabar: El relat de la mare és colpidor. La dona explica que encara no ha tancat el dol per la mort del seu fill i que encara avui, 20 anys després de l'assassinat del seu fill, viu un infern.

Categoria: Societat