Societat
Cartells contra l'assetjament escolar al portal dels bessons de Sallent
Foto: Cartells contra l'assetjament escolar al portal dels bessons de Sallent | EFE
Assetjament escolar

Un adolescent que pateix 'bullying', hospitalitzat en llançar-se pel balcó a La Ràpita

Actualitzat: Dilluns, 27 de febrer de 2023. 14:43
Temps de lectura: 2 minuts
Cartells contra l'assetjament escolar al portal dels bessons de Sallent
Foto: Cartells contra l'assetjament escolar al portal dels bessons de Sallent | EFE

Un adolescent de 15 anys es troba hospitalitzat després d'haver-se intentat suïcidar per culpa de l'assetjament escolar a La Ràpita (Montsià).

Per què és important? Aquests fets coincideixen amb el cas de Sallent: dos germans bessons han fet exactament el mateix precisament per la xacra del 'bullying'; un dels dos ha mort i l'altra va ingressar en estat crític.

Què en sabem?

  • Una família que viu al municipi tarragoní assegura que el seu fill, de 15 anys i amb un cert grau d'autisme, s'ha llançat pel balcó de casa, un quart pis.
  • Ha patit una caiguda de 14 metres i ha sobreviscut, però té braços, cames i dues costelles trencades, a més de dues vèrtebres fracturades. El personal mèdic de l'hospital li ha fet diverses cirurgies.
  • Els fets, que han transcendit ara, van passar el passat dilluns 20 de febrer, segons indica el seu pare en una publicació a Facebook. El cas dels bessons de Sallent es va produir un dia més tard, el dimarts 22.
  • El noi pateix assetjament a l'institut, no físic, però sí burles per part de companys que li fan sentir malament i que s'aïlli de la resta.

Què diuen?

  • "La meva dona i jo estem passant els pitjors dies de la nostra vida. El nostre fill, Pol, de 15 anys, dilluns, va intentar marxar d'aquest món. Per sort, miraculosament ha sobreviscut a una caiguda de 14 metres".
  • "A l'escrit que va deixar, diu que no vol viure en un món on la gent dolenta és aplaudida i les persones sensibles, nobles i de bon cor sempre tenen les de perdre".
  • "'Aquest noi és raret', 'mira com es mou jejeje', 'no es relaciona amb ningú, pitjor per a ell'... i així dia rere dia, completament sol. A l'hora del pati, va a la biblioteca per no rebre burles", denuncia el pare a les xarxes socials.

A partir d'ara: El menor s'està recuperant de les lesions i de les operacions que li han practicat a l'hospital.

  •  "La recuperació serà dura, però Pol vol recuperar-se per començar una nova vida i poder explicar la seva experiència i conscienciar els adolescents que, amb aquesta actitud, poden provocar aquestes situacions".

On demanar ajuda? Si necessites ajuda, pots trucar al telèfon d’atenció sanitària catalana 061 o al 024, la línia d’atenció del Ministeri de Sanitat.

Categoria: Societat
Etiquetes: Suïcidi Successos