Societat
Detenció d'una parella a Alacant que explotava sexualment 120 dones
Foto: Detenció d'una parella a Alacant que explotava sexualment 120 dones | Policia Nacional
Successos

L'infern de 120 dones explotades sexualment per una parella a Alacant

Temps de lectura: 2 minuts
Detenció d'una parella a Alacant que explotava sexualment 120 dones
Foto: Detenció d'una parella a Alacant que explotava sexualment 120 dones | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut una parella per explotar sexualment més de 120 dones a Elx i Novelda, a Alacant.

Per què és important? El nombre d'afectades per l'entramat d'aquesta parella d'explotadors sexuals podria superar fins i tot les 120 ja comptabilitzades, a mesura que avancin les investigacions.

Què sabem?

  • Els detinguts havien creat un entramat empresarial amb agències de models o productores de cinema per captar les víctimes. Es feien passar per representants del sector per prometre a les seves víctimes una carrera professional d'èxit. Per donar més credibilitat a l'engany, confeccionaven per a cada dona un book de fotos.
  • Un cop eren captades, les sotmetien per exercir la prostitució durant jornades maratonianes i eren obligades a mantenir relacions sexuals, fins i tot encara que es trobessin malaltes.
  • Si les víctimes es negaven o es mostraven reticents a prestar els serveis sexuals, eren "amenaçades, castigades amb multes o directament els eliminaven qualsevol ingrés econòmic al qual tinguessin dret".
  • Les dones també eren forçades a mantenir relacions sexuals amb els seus proxenetes, sota amenaces de mort si no accedien. Aquestes agressions, entre les quals s'incloïen pràctiques sadomasoquistes, es produïen "de forma habitual" i era una "prova" que havien de passar per garantir que "deixarien satisfets els clients".

La investigació:

  • Les indagacions es van iniciar quan una de les víctimes va informar els agents que l'havien explotat sexualment durant més de cinc anys i que fins i tot havia estat víctima d'agressions sexuals. No havia denunciat fins al moment "per temor represàlies".
  • Els agents van activar els mecanismes per donar protecció a la víctima i es van iniciar les indagacions per comprovar si podien existir més dones que haguessin patit aquests mateixos fets.
  • Els agents han detingut aquestes persones i han dut a terme diversos registres simultanis als locals i negocis, en els quals s'han reunit "prou proves" per a la imputació dels arrestats i la identificació de més de 120 víctimes.

A més: També eren obligades a portar dispositius de geolocalització per estar disponibles en tot moment.

Per acabar: El jutjat ha decretat el seu ingrés a presó per presumptes delictes d'agressió sexual continuada, prostitució coactiva i falsedat documental. La investigació continua oberta i la Policia Nacional no descarta que puguin aparèixer noves víctimes.

Categoria: Societat