Societat
Veïns de Camarles, durant el minut de silenci en record dels tres joves del municipi morts diumenge
Foto: Veïns de Camarles, durant el minut de silenci en record dels tres joves del municipi morts diumenge | Jordi Marsal / Mar Rovira (ACN)
Successos

La mort de tres futbolistes del CF Camarles impacta sobre l'equip i el poble

Actualitzat: Dilluns, 6 de març de 2023. 16:33
Temps de lectura: 4 minuts
Veïns de Camarles, durant el minut de silenci en record dels tres joves del municipi morts diumenge
Foto: Veïns de Camarles, durant el minut de silenci en record dels tres joves del municipi morts diumenge | Jordi Marsal / Mar Rovira (ACN)

El cop ha estat immens. El que havia de ser una festa, amb desenes d'aficionats del Club de Futbol Camarles desplaçats al camp del Pinell de Brai per veure jugar l'equip, va acabar convertint-se en una "vall de llàgrimes", recull l'ACN.

Els fets: Els tres futbolistes, d'entre 13 i 16 anys (un de categoria infantil i dos del juvenil), van morir aquest diumenge 5 de març quan el cotxe amb què anaven a veure un partit del club va sortir-se de la via, va caure per un barranc i es va incendiar. Per la seva banda, el conductor del turisme, l'únic major d'edat, va resultar ferit crític.

A fons:

  • El Camarles, líder del grup 20 de quarta catalana, jugava al camp del segon classificat. Havien omplert un autocar amb 60 persones, entre les quals la plantilla, de 24 jugadors. Fins i tot, havien avançat a dissabte el partit del primer equip perquè els seguidors es poguessin desplaçar fins al Pinell de Brai per animar-los. Així, el camp es va omplir.
  • Els primers rumors sobre la gravetat del sinistre no van trigar a arribar als jugadors i aficionats. "En saber la notícia, va ser una vall de llàgrimes. El desastre és total", ha assegurat, abatut, Josep Bertomeu, secretari del club. El partit es va acabar suspenent.
  • El club ha decidit aturar tots els entrenaments i l'activitat, com a mínim, fins que tinguin lloc els funerals. Dos crespons negres presideixen l'entrada i la grada de l'estadi. L'equip del més jove dels jugadors, de l'equip de categoria infantil, s'havia proclamat campió aquest dissabte passat.

  • Paral·lelament, uns 300 veïns s'han concentrat davant de l'Ajuntament per donar el condol a les famílies i amics dels adolescents en un minut de silenci; entre els assistents, molts joves. Commocionats i afligits, han sentit les paraules de l'alcalde, el qual els ha explicat que el consistori ha decretat set dies de dol i la suspensió de l'activitat municipal fins dilluns vinent. Després, s'ha celebrat un minut de silenci, que ha acabat amb aplaudiments.
  • En el plenari extraordinari d'urgència, celebrat minuts abans, el batlle ha agraït tot el suport rebut per part de l'Ajuntament del Perelló, que va habilitar una sala per atendre a les famílies, de la Generalitat i dels cossos d'emergències per l'actuació.

Què diuen? 

  • "Al club juguen tots nois del poble, hi havia molta eufòria i estaven molt animats. Van emplenar un bus i la gent els segueix perquè un és amic, l'altre familiar... tots del poble", ha explicat el secretari del club, Josep Bertomeu. 
  • "L'activitat ha de continuar, els nois han de continuar entrenant i se n'ha d'anar la boira que tenen el cap. Si paralitzem -el club- es farà bola més grossa i hem d'intentar, tot i que no marxi el record, continuar", ha tancat Bertomeu.
  • L'alcalde del municipi del Baix Ebre valora així la commoció que s'hi viu: "És dur de pair. És el succés més greu de la història d'aquesta població". Ell va anar al lloc dels fets quan va saber de l'accident; allà, hi havia altres futbolistes del club que també anaven de camí al partit, consternats: "Vam intentar consolar-los, van ser moments molt durs i complicats".

Mentrestant: El conductor del vehicle, que es troba ingressat en estat greu a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, s'ha despertat aquest dilluns; un "bon símptoma", diuen, esperançats amb què pugui recuperar-se.

A partir d'ara: La junta directiva del club es reunirà aquest dilluns al vespre per decidir si se celebra algun homenatge. Per la seva banda, l'ajuntament destaca que ho tenen tot a punt per celebrar els funerals dels tres joves i s'ha posat a disposició de les famílies per organitzar-los. 

Categoria: Societat