Societat
Equips d'emergència en el lloc on van morir els tres geòlegs
Foto: Equips d'emergència en el lloc on van morir els tres geòlegs | Nia Escolà / ACN
Accident

Els treballadors de la mina de Súria confien que les investigacions esclareixin els fets

Temps de lectura: 2 minuts
Equips d'emergència en el lloc on van morir els tres geòlegs
Foto: Equips d'emergència en el lloc on van morir els tres geòlegs | Nia Escolà / ACN

El Comitè d'Empresa ICL Iberia Súria, empresa que explota la mina de Súria, ha emès un comunicat en què lamenta el "terrible desenllaç del succés" i "demana el "màxim respecte".

Per què és important? Un accident aquest dijous a la mina de Cabanasses de Súria (Bages) ha deixat tres persones mortes: un geòleg i dos estudiants de màster de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Què han dit? El comitè ha explicat que els treballadors i treballadores estan "consternats" per la mort dels tres geòlegs.

  • "Traslladem el nostre condol a tots els familiars i amics de les víctimes, així com agraïm totes les mostres de suport i solidaritat que han anat arribant en les últimes hores des de diferents àmbits", expliquen.
  • "La gravetat dels fets ens obliga estar pendents, amb el màxim rigor per part nostra, a les diferents investigacions que s'estan portant a terme, tant a nivell intern com a nivell dels organismes competents de control de l'administració i per part de les autoritats", indiquen els treballadors i treballadores.
  • El comitè ha explicat que quan finalitzin aquestes investigacions "serà quan aquest òrgan emetrà les valoracions oportunes al respecte, a més d'exigir responsabilitats si de les mateixes es derivés qualsevol mena d'irregularitat per alguna de les parts".
  • "Al llarg dels pròxims dies anirem actualitzant qualsevol mena d'informació que resulti rellevant en relació amb l'exposat", clou el comunicat.

Context: Els bombers van rescatar dijous a la nit els cossos dels tres geòlegs que van morir a la mina de Cabanasses de Súria després d'un despreniment.

  •  Després d'una llarga actuació de més de 12 hores, el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels bombers arribaven al punt de la mina on es trobaven els cossos de les víctimes que tenien 28, 29 i 31 anys. 
  • Els tres nois pertanyien el Departament de Geologia d'ICL Iberia i tenien un contracte de pràctiques.
  • El jutjat d'instrucció número 6 de Manresa es va encarregar de l'aixecament dels cadàvers.

Categoria: Societat
Etiquetes: Successos Accident