Societat
L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet
Foto: L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet | Elisenda Rosanas / ACN
Cas Palau

Què passa amb el deute del 'cas Palau' després de la mort de Millet?

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet
Foto: L'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet | Elisenda Rosanas / ACN

La mort de Fèlix Millet, condemnat per l'espoli del Palau de la Música, ha deixat encara un deute pendent amb la institució. Han passat gairebé catorze anys des que tot el cas va esclatar i només s'ha recuperat la meitat dels diners espoliats.

Què en sabem? L'Audiència de Barcelona ha recuperat fins ara 13,3 milions d'euros dels 26 que Fèlix Millet i Jordi Montull han de retornar al Palau de la Música i l'Orfeó Català. 

  • Millet havia complert menys de la meitat dels 9 anys i 8 mesos de presó.
  • Amb la seva mort, aquesta pena queda extingida, però els diners que havia de tornar i la multa de 4 milions d'euros segueixen vigents.
  • El dret civil català estableix que els hereus, si accepten l'herència, i no es pot fer parcialment sinó de tota ella, seran responsables amb els seus propis béns dels deutes que haguessin contret aquells dels quals s'hereta.             

En detall: En el cas concret de Millet la responsabilitat civil no està extingida i, de fet, se seguirà procedint sobre els béns pendents de venda, com una finca ubicada a l'Ametlla del Vallès i taxada en més de 1.900.000 euros o un quadre taxat en més de 200.000 euros.

  • A més, el tribunal va acordar recentment la designació d'un administrador judicial per a la liquidació de la societat Bonoima, de la qual són accionistes la família Millet.
    • Aquesta mercantil, inactiva, és propietària de 13 finques a l'Ametlla.

A més: Millet és qui més havia pagat, juntament amb la seva esposa, Marta Vallès.

  • Per part de Montull només s'havien recuperat 1,6 milions d'euros, i de la seva filla, Gemma Montull, 800.000 euros.

Context: L'Audiència de Barcelona va celebrar judici el 2018, i va condemnar a penes de presó d’entre 8 mesos i 9 anys i 8 mesos a Millet, Montull, la filla de Montull i Daniel Osàcar, i a una responsabilitat civil de més de 25 milions d'euros, de la qual, ja se n'ha recuperat més de la meitat.