Societat
Dos mossos d'esquadra amb un detingut
Foto: Dos mossos d'esquadra amb un detingut | Mossos d'Esquadra
Successos

Interior aparta provisionalment els mossos que van apallissar dos joves

Temps de lectura: 2 minuts
Dos mossos d'esquadra amb un detingut
Foto: Dos mossos d'esquadra amb un detingut | Mossos d'Esquadra

La Direcció General de Policia, que depèn de la conselleria d'Interior, ha suspès de sou i feina els 6 agents dels Mossos d'Esquadra que van apallissar dos joves  a Cerdanyola del Vallès el 2016. 

Què en sabem? El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat aquest divendres que, un cop comunicada la sentència, s''ha obert un expedient disciplinari i se'ls ha apartat del cos de forma cautelar a través de la suspensió de sou i feina.

D'on venim? Els agents han estat condemnats a 4 i 5 anys de presó i quatre d'inhabilitació per l'agressió a dos joves que s'havien escapat d'un control policial.

  • Durant l'agressió, un dels nois va perdre la visió d'un ull. 
  • La sentència diu que els van donar cops de puny i puntades de peu a la cara, cap i cos, a més d'insultar-los, i intentaven intimidar-los i humiliar-los dient-los coses com: "Us podríem matar i aquí no se n'adonaria ningú".
  • L'atac dels policies els ha deixat greus seqüeles psicològiques. 

En detall: Aquest mateix matí, Interior informava que es plantejava obrir un expedient disciplinari i que esperava a la que sentència fos ferma. 

  • En una entrevista a Ràdio 4, el cap de la policia, Pere Ferrer, anunciava la possibilitat d'aplicar mesures "exemplars" contra aquests policies, que van agredir les dues víctimes després que el seu cotxe tingués un accident poc després d'esquivar el control. 
  • Ferrer ha plantejat l'opció d'expulsar els condemnats del cos dels Mossos d'Esquadra quan hi hagi sentència ferma, com passa "en el cas de qualsevol altre funcionari". 
  • Ara, els condemnats poden recórrer la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i després, si ho volen, al Tribunal Suprem.

A més: El director de la policia ha explicat que el règim disciplinari dels Mossos es va modificar el mes de juliol de 2021, això no té efectes retroactius. 

Categoria: Societat