Societat
Presentació de l'anuari Media.cat
Foto: Presentació de l'anuari Media.cat | Media.cat
Comunicació

L'Anuari Mèdia.cat fa una radiografia de la situació actual del periodisme

Temps de lectura: 1 minut
Presentació de l'anuari Media.cat
Foto: Presentació de l'anuari Media.cat | Media.cat

L’edició d’enguany de l’Anuari Mèdia.cat s'ha presentat com una radiografia de la situació actual del periodisme a Catalunya, de les seves fortaleses i dels perills que l'amenacen.

Qui ha participat? S'ha fet de la mà de la periodista i professora Susana Pérez, el cap de redacció de Principal, Quique Badia, i la periodista Sònia Calvó, autors de reportatges de l’Anuari.

  • També el president del Grup de periodistes Ramon Barnils, Enric Borràs, la coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat, Carme Verdoy, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros.

En profunditat: Carme Verdoy, coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat, ha destacat que "aquest Anuari apunta algunes de les principals amenaces del periodisme, com el ciberassetjament, la salut mental o la precarietat, i també vol servir per reflexionar davant de reptes del sector, com el paper del periodisme internacional, com informar de la intel·ligència artificial o les imatges LGTBI que falten als mitjans".

Al detall: L’amenaça del ciberassetjament a periodistes és un dels temes principals, elaborat per la periodista especialitzada en tecnologia Susana Pérez. També una anàlisi en profunditat sobre la publicitat institucional a càrrec del periodista Quique Badia. I el reportatge de la periodista Sònia Calvo sobre la desaparició dels corresponsals internacionals.

 

Categoria: Societat