Societat
El papa Francesc, d'esquenes en una església
Foto: El papa Francesc, d'esquenes en una església | EFE
Església

Què opina el papa de Tinder, OnlyFans o que una dona pogués succeir-lo?

Temps de lectura: 3 minuts
El papa Francesc, d'esquenes en una església
Foto: El papa Francesc, d'esquenes en una església | EFE

Aquest dissabte 8 d'abril s'estrena a la plataforma d'streaming Disney+ 'Amén: Francesc respon', en el qual el papa diu la seva sobre diverses qüestions que li planteja un grup de 10 joves.

Per què és important? L'argentí Jorge Bergoglio passarà a la història per ser el papa més progressista, encara que les seves respostes encara reflecteixen l'extrem conservadorisme de l'Església.

Visió global: "Saps què és Tinder?", "què opines d'OnlyFans?" o "una dona podria ser papa com tu" són algunes de les preguntes que li han llançat els participants del documental i que s'han viralitzat a les xarxes socials.

Què diu sobre Tinder? Preguntat per si coneix aquesta aplicació de cites, ha assegurat:

  • "No, què dius? Em feu passar vergonya, em feu sentir vell. Els joves teniu aquest afany de conèixer-se i això és molt bo. No teniu fronteres, en el bon sentit de la paraula. Una de les vostres riqueses és aquest complex de Cristòfol Colom d'anar a descobrir, d'anar més enllà, d'arriscar-se, i això és bo perquè relativitza la desraó ideològica d'una societat, un partit polític o sectors de l'església".

@sulivanmoren Le preguntan al Papá Francisco si sabe de la existendia de #tinder. #parati #foryou #fyp #dios ♬ sonido original - sulivanmoren

I sobre OnlyFans? Bastant més agafada amb pinces és la seva resposta sobre què opina de la xarxa social utilitzada per vendre contingut eròtic i sexual propi.

  • "Quan et comuniquis per les xarxes, cal que sigui d'una persona a una altra. I distingir entre la riquesa d'un mitjà i la moralitat del que fas. Si a través d'un mitjà vens droga, estàs intoxicant la joventut, estàs fent mal i fomentant un delicte. La moralitat dels mitjans depèn de per quina finalitat els fas servir".

Una dona podria ocupar el seu càrrec? Assegura que no i aquesta és la seva polèmica resposta:

  • "Hi ha un problema teològic: a l'Església hi ha dues línies constituents, dos principis. En el Ministeri, estan els homes, en la maternalitat, molt més important encara, les dones. La promoció de la dona va en la línia de la seva vocació de dona, no en un masclisme ministerial. Perquè si no, disminuiríem la dona. L'Església és dona: no és l'Església en masculí, sinó que ho és en femení. L'església és l'esposa de Crist".
  • "Darrere del teu afany de promoció, estàs demostrant (i no t'emprenyis) una adhesió masclista, perquè t'acomplexa que la dona no pugui ser sacerdot. Seria privar la dona de la cosa més bona que té. No disminueix la dona, al contrari, la posa en primer lloc, on ha de ser. I si algú té una altra idea, jo ho respecto, però no és la idea vertadera, no és la fe de l'Església".

@sulivanmoren ¿Podria una mujer ocupar el puesto del Papá Francisco? #mujeres #feminismo #dios #fyp #parati ♬ sonido original - sulivanmoren

Context: El documental està dirigit per Jordi Évole i Màrius Sánchez, i pretén establir un diàleg entre una de les persones més influents del món i 10 joves d'entre 20 i 25 anys, "dos mons que no es toquen".

Categoria: Societat
Etiqueta: Església