Societat
Joan Soteras, President de la Federació Catalana de Futbol
Foto: Joan Soteras, President de la Federació Catalana de Futbol | Fotomuntatge de Principal / Oliver de Ros
Futbol català

Escàndol a la Federació Catalana de Futbol: la teranyina de Soteras

Temps de lectura: 2 minuts
Joan Soteras, President de la Federació Catalana de Futbol
Foto: Joan Soteras, President de la Federació Catalana de Futbol | Fotomuntatge de Principal / Oliver de Ros

Les denuncies per corrupció s'acarnissen amb la Federació Catalana de Futbol. El president de l'entitat, Joan Soteras, ha estat denunciat per teixir una teranyina d'irregularitats per fer-se amb les eleccions a la presidència de la federació el darrer 13 de febrer.

Al detall: El candidat Juan José Isern ha presentat davant del Tribunal Català de l'Esport més d'un centenar de pàgines d'al·legacions per impugnar els comicis a la Federació Catalana de Futbol a més d'assenyalar directament a Soteras com el cervell d'una "trama" irregular per mantenir-se a la presidència, documents oficials als quals ha pogut accedir Principal.

En profunditat: Entre les irregularitats que s'exposen hi ha la composició fosca i anòmala de les meses electorals, desenes d'actes notarials falsificades per l'entorn de Soteras i malversació de fons per benefici propi. Per tot això, Isern ha demanat al Tribunal Català de l'Esport que declari nul les votacions del 13 de febrer, que declari inelegible la candidatura de Soteras i que inici els procediments pertinents per determinar "responsabilitats de membres de la candidatura de Soteras".

  • Del document es desprèn que el màxim dirigent de la federació va organitzar una "trama per afavorir-se i proclamar com guanyadora la seva candidatura, en detriment de l'altre únic candidat".

Falsedat documental: Del text es refereix com col·laboradors de Soteras van apropar-se a instal·lacions dels clubs de futbol per "coaccionar-los" a canvi de "promeses de tractes de favor" perquè firmessin un certificat perquè cedissin el seu vot a Soteras.

  • Davant de la negativa de molts clubs, van emprendre una via fraudulenta falsificant presumptament la firma de presidents i secretaris de les institucions. Isern aporta el testimoni de desenes de clubs que van reconèixer que se li va usurpar la seva identitat en documents adulterats que asseguraven vots per Soteras.
  • Fins i tot, alguns clubs com l'Atlètic Club de Banyoles van anar a la mesa electoral a votar amb dues actes: l'atorgada pel president del club i l'entregada per Soteras.

Què en sabem? Entre les proves aportades contra la teranyina Soteras hi ha àudios de la directiva del president de la federació on es van confeccionar "candidatures fake" per afavorir la del màxim dirigent del futbol català. "Es presenta amb l'actitud que guanyi Soteras", s'escolta en una conversa entre dos directius del president de la federació.

  • També, Isern ha presentat testimonis a través de WhatsApp d'interventors que van assegurar veure manipulació de documents oficials d'identitat per adulterar les votacions en favor de Soteras: "Em cantaven el número del DNI que manipulaven ells".

 

Categoria: Societat
Etiquetes: Futbol Corrupció