Societat
La Policia Nacional s'emporta un detingut
Foto: La Policia Nacional s'emporta un detingut | Policia Nacional
Successos

Detingut a Sevilla per assetjar sexualment 25 joves, algunes menors i de Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
La Policia Nacional s'emporta un detingut
Foto: La Policia Nacional s'emporta un detingut | Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut un home per assetjar sexualment fins a 25 joves d'entre 13 i 22 anys a través de les xarxes socials. L'agressor és de Sevilla i hi ha víctimes de 16 províncies, entre les quals Barcelona. 

Què en sabem?

  • El sospitós es feia passar per un empresari d'èxit en una coneguda xarxa social i enganyava les víctimes amb ofertes de feina com a hostesses o acompanyants d'esdeveniments a canvi de 5.000 euros al mes, telèfons mòbils d'alta gamma, complements de moda...
  • A continuació, un cop seduïdes, demanava arxius de contingut sexual, amb pressions i coaccions de diversa índole per superar les reticències o les negatives. Sota amenaça, exigia a les víctimes 100 fotografies cada tres dies.
  • Després d'una primera denúncia d'una menor a Valladolid i de mesos d'investigació, es va aconseguir identificar i localitzar el presumpte assetjador en una localitat de la província de Sevilla, on va ser arrestat.
  • L'anàlisi de dos telèfons mòbils va permetre comprovar que l'arrestat buscava víctimes molt joves –d'entre 13 i 22 anys- sense importar-li si es tractava de menors d'edat. 15 són menors i la resta tenen entre 18 i 22 anys.

Visió global: S'han identificat un total de 25 víctimes, de 13 a 22 anys, residents a Madrid, Barcelona, Sevilla, València, la Corunya, Tenerife, Las Palmas, Mallorca, Càceres, Toledo, Pontevedra, Badajoz, Còrdova, Jaén, Burgos i Zamora.

A més: L'assetjament va provocar conductes autolesives en alguna de les joves i totes van necessitar tractament psicològic per ansietat i trastorns del son.

Per acabar: Els agents van detenir-lo per segon cop el 18 d'abril i va passar a disposició judicial al Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Carmona, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Se l'acusa de delictes de corrupció de menors, producció de material pornogràfic infantil i amenaces.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos