Societat
Zona universitària de Barcelona
Foto: Zona universitària de Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Successos

Detenen falsos estudiants que furtaven ordinadors i mòbils a les universitats

Temps de lectura: 2 minuts
Zona universitària de Barcelona
Foto: Zona universitària de Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut set falsos estudiants que es movien per la Zona Universitària de Barcelona, a la Diagonal, per furtar ordinadors, mòbils i altres objectes dels universitaris.

Per què és important? Els detinguts, cinc dones i dos homes, acumulen un total de 79 antecedents relacionats amb delictes contra el patrimoni.

Com ho feien? La detenció va ser in fraganti quan acabaven de sostreure la motxilla d'una estudiant. Es barrejaven entre els alumnes per no aixecar sospites mentre vigilaven la zona i sovint simulaven ser parella per assegurar-se la fugida quan havien comès el furt.

  • També s'intercanviaven peces de roba per crear confusió i tenien un vehicle aparcat a prop que utilitzaven com a magatzem i com a mitjà de fugida si eren descoberts. 

En profunditat: Organitzats per parelles, anaven entrant i sortint de les universitats i s'apropaven a parades d'autobús i taxi propers mentre observen les pertinences de la gent que es trobava per la zona. També anaven canviant de parella i roba per modificar la seva aparença i es coordinaven per no perdre el contacte visual entre ells o el mantenien telefònicament.

Al detall: Els agents de paisà van observar com una de les integrants, que feia funcions de vigilància i mantenia controlat l'entorn i el grup, va marxar en direcció a un vehicle estacionat a la zona i es va quedar a l'interior.

  • Les altres sis persones van accedir en parelles a la universitat i un cop a l'interior, els investigats es van situar a un pati interior on un grup de joves feien una activitat i les seves pertinences es trobaven sense vigilància.
  • Dues de les persones que van acabar detingudes van sortir del recinte per donar cobertura a la zona d'entrada mentre els altres actuaven a dins.
Categoria: Societat