Societat
Escombraries a la Rambla de Figueres
Foto: Escombraries a la Rambla de Figueres | ACN
Vaga

Figueres contracta empreses externes per la vaga de recollida d'escombraries

Temps de lectura: 2 minuts
Escombraries a la Rambla de Figueres
Foto: Escombraries a la Rambla de Figueres | ACN

La capital de l'Alt Empordà ha contractat empreses externes per recollir les escombraries de la ciutat a causa de la vaga dels serveis de neteja. 

Per què és important? Els treballadors del servei de recollida d'escombraries de Figueres estan en vaga. Es queixen de la negociació del conveni col·lectiu que s'està negociant a Escoserveis, l'empresa mixta que gestiona aquest servei.

Context: La vaga va començar el passat 28 d'abril coincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu de la ciutat alt-empordanesa. 

Situació actual: L'Ajuntament de Figueres ha contractat empreses externes perquè es facin càrrec de la recollida d'escombraries, que s'acumulaven al voltant dels contenidors del municipi. 

  • En conseqüència, l'alcaldessa de la ciutat, Agnès Lladó, va decretar divendres “la situació d’extraordinària necessitat per risc per a la salut pública a la ciutat”.

Què diu? L’alcaldessa ha anunciat aquest dissabte que divendres a la nit va activar la contractació d’empreses externes que ja estan recollint escombraries i netejant la ciutat des de les 6 del matí.

  • En un missatge que ha publicat a Twitter, Lladó ha denunciat la “greu situació de xantatge” provocada per una vaga de recollida d’escombraries “injusta” que va començar divendres de la setmana passada a primera hora.
  • L’alcaldessa ha explicat que el Departament de Salut es va personar divendres a Figueres, va acreditar la situació “d’insalubritat” i va autoritzar l’Ajuntament a prendre mesures extraordinàries per netejar la ciutat.

  • “La situació és insostenible i el deure del nostre govern és posar-hi solució”, ha assegurat l’alcaldessa, que ha garantit que les empreses externes contractades no pararan fins que tots els barris estiguin nets.
  • “Estem molt cansats d’aquest tipus de situacions que al llarg dels anys s’han anat repetint”, ha subratllat Lladó, que ha assegurat que el govern municipal “no tremolarà a l’hora de defensar els seus drets”.
  • Lladó ha assegurat que el dret a vaga és “sagrat”, però ha denunciat que no s’estaven complint els serveis mínims.
Categoria: Societat
Etiquetes: Girona Vaga