Societat
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Un cotxe dels Mossos d'Esquadra | ACN
Violència de gènere

Assassinat masclista a Manresa: un home mata la parella embarassada

Temps de lectura: 1 minut
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Un cotxe dels Mossos d'Esquadra | ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home acusat de matar la seva parella, una dona de 31 anys embarassada, a Manresa.

Què en sabem? Els fets van tenir lloc el passat 6 de maig al domicili de la víctima ubicat al carrer Gaudí de la capital del Bages, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC).

  • De moment no ha transcendit res més del cas, ja que el jutge ha decretat el secret del sumari. 
  • En un inici, els investigadors havien descartat que la dona hagués estat assassinada perquè no havien detectat indicis de criminalitat, però la situació ha canviat.

Situació actual: El detingut passarà a disposició del jutge en les pròximes hores. 

En detall: L'Ajuntament de Manres ha decretat tres dies de dol oficial per condemnar l'assassinat d'una dona de 31 anys.

  • Els grups municipals també han acordat fer un minut de silenci aquest dimarts a les 12:00 a la plaça Major. L'acte estarà presidit per la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l'alcalde de Manresa, Marc Aloy.
  • Les banderes onejaran a mig pal i a les del Saló de Sessions hi haurà un crespó negre. Als actes oficials també es guardarà un minut de silenci en senyal de dol i es pronunciaran unes paraules de record.

D'on venim? El 2022 van morir assassinades 12 dones a mans de les seves parelles o exparelles. A tot l'estat, la xifra de víctimes va pujar fins a les 49.

Categoria: Societat