Societat
Successos

Assalten i roben en una seu de la Seguretat Social a Cornellà

Temps de lectura: 2 minuts

Els Mossos d'Esquadra investiguen un robatori a les oficines de la Tresoreria General de la Seguretat Social de Cornellà de Llobregat. L'assalt es va produir la matinada del divendres al dissabte i els lladres es van emportar una desena d'ordinadors portàtils. 

Per què és important? Aquesta seu disposa d'informació de ciutadans del Baix Llobregat (centenars de milers d'habitants) i els funcionaris que hi treballen tramiten una gran varietat de peticions, com ara inscripcions d'empreses, afiliacions de treballadors a la Seguretat Social, recaptacions, etc.

Què en sabem? Fonts del sindicat ADN Sindical relaten a Principal que els lladres van rebentar el vidre de l'edifici per accedir-hi i van tallar el cadenat que protegien els ordinadors amb una cisalla.

  • El sindicat denuncia que les càmeres de l'edifici no funcionen des de fa més de dos anys i assenyala a la contractació "low cost" de la vigilància privada per part de l'Estat. 
  • Dos vigilants de seguretat treballen al torn de matí (07:00 - 14:30) i un tercer de tarda (14:30 - 22:00), però des d'aquest sector asseguren que des de fa uns 8 anys, l'Estat prescindeix del torn de nit. 

Què diuen? Els Mossos confirmen el robatori, però eviten informar sobre els objectes robats. 

En profunditat: Els ciutadans acudeixen cada dia en aquesta seu per realitzar múltiples gestions: reclamacions sobre embargaments, pensions, sol·licitud de l'ingrés mínim vital, jubilacions, etc.

 

Categoria: Societat