Societat
Calella de Palafrugell
Foto: Calella de Palafrugell | Josep Enric | Flickr
Oci

El poble mariner a 90 minuts de Barcelona amb bon marisc i platges de somni

Actualitzat: Dimecres, 21 de juny de 2023. 14:17
Temps de lectura: 4 minuts
Calella de Palafrugell
Foto: Calella de Palafrugell | Josep Enric | Flickr

Un dels millors llocs per desconnectar a Catalunya, sense dubte, és la costa catalana. Els seus poblets costaners, les platges i les cales fan que del paisatge del litoral català una de les joies del territori. Et recomanem un poble mariner per visitar d'una de les costes més belles del món, la Costa Brava. 

En detall: A qui no li agrada fer una escapada per desconnectar del dia a dia i de la rutina. Ara, amb l'arribada del bon temps i la calor, la costa catalana es converteix és un dels destins preferits per locals i turistes per descansar i gaudir d'una bona gastronomia. 

  • Un dels pobles amb més encant de la Costa Brava és Calella de Palafrugell (Baix Empordà). Un municipi mariner ple de racons per descobrir, una gran oferta gastronòmica amb el marisc com a principal reclam i platges de somni.

Què veure a Calella de Palafrugell? 

El petit poble empordanès és un dels municipis amb més encant de Catalunya. Les seves platges i els seus carrerons són la combinació perfecta per gaudir de la típica postal de la costa catalana. Et proposem diferents plans per fer a Calella de Palafrugell: 

  • Dia de platja: Sense cap mena de dubte és una de les millors opcions si es visita Calella de Palafrugell. El municipi té platges amb aigua cristal·lina i sorra fina de fàcil accés des del centre del poble. Les principals són la de Port Bo i el Canedell. Però les més salvatges es troben a pocs minuts caminant del poble i són una autèntica bellesa: platja d’En Calau, Port Pelegrí, La Platgeta, Sant Roc, Els Canyers i el Golfet, són alguna d'elles. 
  • Visitar el centre històric: Darrere les platges del centre del municipi hi ha tot un laberint de carrets que formen part del barri antic del poble, i és un dels llocs amb més encant de Calella de Palafrugell.
  • Pel camí de Ronda: Un dels atractius més destacats de la costa catalana és el camí de Ronda. El tram que recorre el municipi del Baix Empordà té unes vistes magnífiques i pots descobrir cales amagades i roques perfectes per descansar-hi una estona. 

Gastronomia a Calella de Palafrugell 

Un altre dels atractius del municipi és la seva gastronomia. Com a bon poble mariner, Calella de Palafrugell ofereix una multitud de restaurants on poder degustar els millors plats mediterranis i catalans. 

  • Els restaurants del poble tenen una carta amb productes de primera qualitat, destacant el peix i el marisc de la zona. 
  • Una de les altres opcions és gaudir d'una paella davant del mar. 

Com s'arriba a Calella de Palafrugell 

Calella de Palafrugell es troba al Baix Empordà, a la província de Girona. 

  • Vehicle privat: Sortint de Barcelona, una de les vies més ràpides i còmodes per anar amb cotxe és l'autopista AP-7. En arribar a Maçanet de la Selva cal sortir per la sortida cap a la C-35. En menys de dues hores s'arriba al municipi de la costa catalana. 
  • Tren: Una de les opcions per viatjar fins al Baix Empordà és amb tren. L'AVE fa parada a Girona i des d'allà pots agafar un bus a la mateixa estació que et portarà fins a Calella de Palafrugell. 
    • Els trens de Rodalies et deixen més a prop del municipi. La parada més propera és Flaçà. Un bus fa el trajecte entre el municipi i Calella de Palafrugell. 
  • Bus: L'empresa Moventis ofereix rutes des de Barcelona Estació del Nord fins a la Costa Brava, incloent-hi Calella de Palafrugell. 

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat