Societat
Avió d'Air Europa
Foto: Avió d'Air Europa | Wikimedia Commons
Drets Laborals

T'afectarà la vaga de pilots d'Air Europa? Aquestes són les dates

Temps de lectura: 2 minuts
Avió d'Air Europa
Foto: Avió d'Air Europa | Wikimedia Commons

Els pilots d'Air Europa, de totes les bases i centres de treball d'Espanya, estan cridats a vaga del 19 de juny al 2 de juliol. Convocats pel principal sindicat de pilots del país, Sepla, reclamen a l'empresa complir amb els preacords sobre salaris i condicions laborals.

Per què és important? Tot i que és difícil preveure el seguiment de la vaga i l'impacte d'aquesta en els vols que operaran, els programats per les dates de la vaga podrien resultar afectats per la nova convocatòria, si els acords no es tanquen prèviament.

D'on venim? Els pilots d'Air Europa van fer una jornada de vaga entre el 22 de maig i el 2 de juny que va acabar amb un preacord signat el dia 8 de juny que desconvocava les següents jornades de vaga. Aquesta vaga va deixar 114 vols cancel·lats i va pactar 

  • A principis de maig hi va haver també una jornada de vaga que va resultar en 68 vols cancel·lats.

Què diuen? Els treballadors denuncien ara que un dia després del pacte, l'empresa va presentar un document "radicalment diferent" i que pretenia "abaratir el col·lectiu mitjançant un empobriment en els drets i condicions laborals dels nous pilots que entren a l'aerolínia".

  • Afirmen que la companyia vol equiparar els sous als de les aerolínies de baix cost.

Context: Air Europa fa mesos que es troba immersa en un periple empresarial des que l'estat va haver de rescatar la companyia l'any 2020 amb un préstec de 475 milions d'euros.

  • Tot i mantenir la marca, l'empresa que mantindrà el nom, serà, per tant, gestionada per Iberia.
Categoria: Societat
Etiquetes: Vaga Aeroports