Societat
L'acusat d'assassinar la dona a Porqueres, custodiat pels Mossos durant el judici
Foto: L'acusat d'assassinar la dona a Porqueres, custodiat pels Mossos durant el judici | Marina López / ACN
Crim masclista

Condemnat a 20 anys de presó l'acusat del crim masclista de Porqueres

Temps de lectura: 2 minuts
L'acusat d'assassinar la dona a Porqueres, custodiat pels Mossos durant el judici
Foto: L'acusat d'assassinar la dona a Porqueres, custodiat pels Mossos durant el judici | Marina López / ACN

L'Audiència de Girona ha condemnat a 20 anys de presó per assassinat Miguel Ángel Palma Chica, l'acusat d'assassinar la dona a ganivetades al domicili familiar de Porqueres (Pla de l'Estany) el 2 de juny del 2021.

Per què és important? La sentència d'aquest crim masclista és ferma, uns fets que es van produir l'any 2021 i que van consternar la població de Porqueres.

Què en sabem? Sense fissures i per unanimitat, el jurat popular ha declarat culpable d'assassinat l'acusat del crim masclista de Porqueres.

  • El veredicte considera provat que cap a les 13:15 del 2 de juny del 2021 el processat va atacar la víctima i li va assestar més de quinze ganivetades fins a provocar-li la mort.
  • A més, també conclouen que va "augmentar de manera intencionada el patiment" de la víctima perquè li va infringir ferides que eren innecessàries per causar-li la mort.

Què han dit? "La majoria de les lesions tenen la voluntat de fer-li el major mal possible, causar-li més dolor i patiment", ha argumentat el jurat, que exposa que, segons l'autòpsia, quatre de les ganivetades eren mortals, però la resta estaven situades en parts del cos buscades per infringir-li "mal".

  • També declaren provat l'agreujant de gènere que, al llarg de la relació, el processat va "aconseguir aïllar" la víctima de la família i el seu cercle d'amistats.

A la pràctica: L'han condemnat com a autor d'un assassinat amb agreujants de gènere i parentiu i atenuants de drogoaddicció i confessió.

  • La magistrada Mercedes Alcázar ha dictat sentència de viva veu imposant-li els 20 anys de presó i 9 de llibertat vigilada un cop complerta la condemna.
  • En concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar amb 170.000 euros els familiars de la víctima pel dany moral.
  • El fiscal i les parts han renunciat a presentar recurs i la sentència ja és ferma.

A fons: Segons el veredicte, va atacar la víctima per "exterioritzar la seva superioritat" cap a ella i perquè no acceptava que es volgués separar.

  • De fet, el jurat recull que el desembre del 2020, sis mesos abans del crim, va anar a consultar al Grup d'Atenció a la Víctima dels Mossos a Banyoles quins tràmits havia de seguir per deixar-lo.