Societat
Un avió aterrant.
Foto: Un avió aterrant. | Unsplash
Emergència

Una dona es posa de part en un avió i aquest aterra d'emergència a Barcelona

Temps de lectura: 1 minut
Un avió aterrant.
Foto: Un avió aterrant. | Unsplash

Una passatgera que viatjava en avió de Lagos a Amsterdam embarassada, s'ha posat de part en ple vol. En seguir el protocol i davant l'ensurt de passatgers i tripulació, les persones al comandament de l'avió han decidit procedir amb un aterratge d'emergència que ha estat a l'aeroport del Prat de Barcelona.

Què en sabem? En els avions hi pot passar de tot, fins i tot, que hi hagi un part. Per això les persones comandants han de tenir protocols i recursos d'actuació davant d'emergències com aquestes.

  • Des de l'avió es va comunicar la situació i sol·licitar un aterratge d'emergència a l'aeroport Josep Tarradellas (Barcelona - El Prat).
  • Només tocar terra, els serveis sanitaris de l'aeroport, auxiliats per al Guàrdia Civil, han accedit a la cabina de l'avió confirmant els fets i assistint al part de la dona.
  • La dona va donar a llum a la cabina i, després, mare i criatura van ser traslladats a l'Hospital Sant Joan de Déu, d'Esplugues de Llobregat, on es recuperen positivament.

Quan? Els fets han tingut lloc a les 5 de la matinada quan es va rebre la petició d'aterratge d'emergència des de l'avió i es va activar tot el protocol de resposta.

Visió global: No s'acostumen a guardar registres de dades que indiquin amb quina freqüència es donen parts en avions.

  • Però, amb una cerca ràpida es pot saber que es tracta d'un fet gens anecdòtic. A l'any són molts els avions que aterren d'emergència per parts, i molts els nadons que neixen en cabines d'avions.
Categoria: Societat
Etiquetes: Salut Aeroports