Societat
Treballadors de la cadena sueca de moda H&M subjecten pancartes durant una protesta
Foto: Treballadors de la cadena sueca de moda H&M subjecten pancartes durant una protesta | Alberto Ortega / Europa Press
Drets Laborals

Els treballadors d'H&M comencen una vaga de 24 h coincidint amb l'inici de les rebaixes

Temps de lectura: 2 minuts
Treballadors de la cadena sueca de moda H&M subjecten pancartes durant una protesta
Foto: Treballadors de la cadena sueca de moda H&M subjecten pancartes durant una protesta | Alberto Ortega / Europa Press

Els 4.000 treballadors d'H&M Espanya han començat aquest dijous 22 de juny una vaga de 24 hores, coincidint amb l'inici de la campanya de rebaixes d'estiu. Els sindicats convocants, CCOO i UGT, exigeixen millores salarials i de condicions laborals per als empleats.

Per què és important? La convocatòria de vaga va rebre el suport d'entre el 80 i el 100% dels treballadors a tot el territori espanyol, mentre l'empresa assegura que ja ha oferit noves condicions de feina.

Què demanen? La plantilla d'H&M exigeix reprendre el diàleg i la negociació amb l'empresa, ja que asseguren que "de moment, ha estat impossible" arribar a un acord tot i portar "mesos dialogant i exposant de forma clara" els problemes.

  • Reclamen millores salarials i de condicions de feina, amb propostes com implantar un sistema d'incentius, i modificar el complement de la incapacitat temporal.
  • "Esperem que l'empresa reflexioni, ja que per part nostra sempre estarem oberts a negociar per valorar i trobar una solució que millori les condicions laborals i salarials que afecten 3.700 treballadores i 700 treballadors per tot el territori nacional".

Què diu l'empresa? H&M assegura que va oferir millores en el reforç de plantilles i en els salaris, però que han estat rebutjades.

  • En un comunicat l'empresa continua disposada a mantenir "un diàleg social continuat" amb els representants dels treballadors, amb la intenció d'"escoltar les necessitats dels empleats" i col·laborar de manera conjunta amb la part social "per trobar solucions que puguin satisfer les peticions dels equips".

Previsions: La plantilla amenaça de tornar a convocar vaga el pròxim dilluns 26 de juny si l'empresa no cedeix.

Context: La jornada de vaga coincideix amb l'inici de la campanya de rebaixes a H&M, Mango, La Redounte i les botigues d'Inditex: Zara, Oysho, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull & Bear, Bershka i Lefties.

Categoria: Societat
Etiquetes: Vaga Comerç