Societat
Captura de l'anunci protagonitzat per la Queta
Foto: Captura de l'anunci protagonitzat per la Queta | ACN
Llengua

Àpunt i IB3 veten un anunci del Govern en defensa del català davant els pactes PP-Vox

Temps de lectura: 2 minuts
Captura de l'anunci protagonitzat per la Queta
Foto: Captura de l'anunci protagonitzat per la Queta | ACN

Les televisions públiques del País Valencià i les Illes Balears han evitat emetre un anunci de la Generalitat en defensa del català.

Per què és important? Les conseqüències dels pactes entre el PP i Vox als dos territoris comencen a tenir efectes. De fet, aquest mateix divendres el president de la Generalitat ha reivindicat el català davant aquests pactes i les "noves amenaces" que suposen per la llengua i la cultura catalana.

Què en sabem? El Govern impulsat l’anunci arran de l’ascens de PP i Vox al País Valencià i a les Illes Balears. En aquest context, les mateixes fonts han lamentat que Àpunt i IB3 han declinat difondre l’anunci als seus mitjans.

  • Des del Govern, veuen “por en les dues televisions a emetre un anunci que defensa el català” davant els pactes entre PP i Vox al País Valencià i a les Illes Balears.

En detall: La nova versió de la campanya protagonitzada per la Queta per defensar el català alerta, amb una cita d’Ovidi Montllor, que “hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense. 24 de juny defensem la nostra llengua”, conclou.

  • Fonts del Govern han explicat que van oferir la campanya a TV3, Àpunt i IB3. TV3 ja se n’ha fet ressò.

Tot i això, IB3 no va respondre la proposta de la Generalitat i, en el cas d'Àpunt, el Govern es va posar en contacte amb el mitjà  per publicitar la campanya i els hi van respondre per correu que no tenien espai per emetre-ho aquests dies.

  • Des del Govern els hi van demanar si el podien emetre el dia de Sant Joan, i en un segon correu, segons les mateixes fonts, Àpunt van respondre que era “publicitat política i que no es podia emetre en precampanya electoral”.

Finalment, el Govern veu “temor” en les dues televisions a emetre un anunci que defensa el català en dos territoris on PP i Vox s’han posat d’acord al País Valencià i ho podrien fer a Ies Illes Balears.