Societat
Un patinet elèctric, a l'andana d'una estació de Rodalies
Foto: Un patinet elèctric, a l'andana d'una estació de Rodalies | ACN
Mobilitat

Els patinets elèctrics continuaran vetats al transport públic

Temps de lectura: 2 minuts
Un patinet elèctric, a l'andana d'una estació de Rodalies
Foto: Un patinet elèctric, a l'andana d'una estació de Rodalies | ACN

L'Autoritat de Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que els patinets elèctrics continuaran vetats al metro fins al 31 d'octubre d'aquest 2023. Porten prohibits des del mes de febrer tot i que la mesura havia de ser temporal.

Per què és important? La prohibició de patinets elèctrics al metro fa mesos que és una realitat. La decisió va generar molta polèmica per part dels usuaris habituals d'aquest transport personal.

D'on venim? El passat 1 de febrer de 2023 es va vetar l'accés del patinet elèctric al transport públic després que un explotés i s'incendiés en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat.

  • Des d'aleshores, un grup de treball va començar a investigar els fets i intenta obtenir una proposta alternativa per afrontar el problema.
  • L'ATM també treballa per oferir un nou pla d'acció i intenta aconseguir una proposta alternativa, i un pla d'acció davant el risc i la persistència d'aquests vehicles al transport.

Previsions: La prohibició de pujar patinets elèctrics al transport públic havia de ser temporal i acabar el pròxim dia 1 d'agost, però l'ATM ha decidit ampliar el període.

Què han dit?  La normativa definitiva que regularà la presència dels patinets al mtero, tindrà en compte "aspectes essencials" de salut pública i seguretat.

  • Com a objectiu final es pretén afavorir la intermodalitat i la inclusió d'aquests vehicles al transport.
  • També, segons s'ha detallat en un comunicat, el grup que analitza el tema està recollint les veus d'agents com els bombers, els operadors o experts en seguretat industrial, entre d'altres.

Com? Per investigar els fets el grup que analitza el tema està recollint les veus d'agents cm els bombers, els operadors, experts en seguretat industrial, entre d'altres.

Previsions: Incomplir la prohibició implica sancions econòmiques.

Categoria: Societat
Etiqueta: Metro