Societat
Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra
Foto: Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra
Violència de gènere

Nou crim masclista a Catalunya: un turista mata la parella a un hotel de Salou

Temps de lectura: 2 minuts
Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra
Foto: Una furgoneta dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per matar una dona a Salou. El detingut hauria acabat amb la vida de la víctima en un hotel de la localitat tarragonina. 

Què en sabem? Els fets van tenir lloc al voltant de les 21:30 quan els agents van rebre l'avís des de l'establiment en detectar una dona malferida. 

  • Els policies van trobar la dona ferida a terra i un home amb una ferida que s'havia fet ell mateix. 
  • Els serveis d'emergència van intentar reanimar la dona, però no van poder fer res més que certificar la seva mort. 

En detall: La periodista Anna Punsí ha donat més detalls sobre el cas: l'home detingut és un turista irlandès i la víctima, també irlandesa, tenia 37 anys. 

  • La mort violenta es va produir a l'hotel Magnòlia quan el detingut va escanyar la dona amb una corda.
  • Després, es va fer un tall al tendó del canell per un cop al vidre. El presumpte homicida es troba ingressat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Situació actual: La investigació es troba sota secret de sumari. 

D'on venim? Es tracta del segon assassinat masclista en pocs dies després que el dijous una dona morís a l'hospital a causa de les ferides en precipitar-se dalt a baix des de casa seva. La seva parella, un home, la va empentar i ha ingressat en presó preventiva.

Què diuen? La consellera d'Igualtat, Tània Verge, ha denunciat el nou cas de violència masclista en un missatge a Twitter. 

  • "Colpides per un nou feminicidi a casa nostra. Tot l'escalf a la família de la víctima. El masclisme no fa vacances. Al contrari, quan augmenta la convivència, s'incrementa el risc de patir violència".
  • Tinguem tothom ben present que una trucada pot salvar una vida: 900 900 120.

Visió global: Amb la nova víctima d'aquest diumenge ja són 7 les dones assassinades per la violència de gènere aquest 2023 a Catalunya.

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120.

  • En cas d'emergència també es pot trucar al 112. Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.

 

Categoria: Societat