Societat
Escola Salle Bonanova
Foto: Escola Salle Bonanova | Wikimedia Commons
Violència masclista

Un mestre de la Salle s'enfronta a 10 anys de presó per agressió sexual a un alumne i fillastre seu

Temps de lectura: 2 minuts
Escola Salle Bonanova
Foto: Escola Salle Bonanova | Wikimedia Commons

La fiscalia demana 10 anys de presó per a un professor de la Salle Bonanova de Barcelona per haver agredit sexualment durant diversos anys, del 2010 al 2013, d'un alumne menor d'edat que, a més, era el seu fillastre.

Per què és important? Un 38% de les víctimes ateses el 2022 per agressió sexual a Catalunya eren menors d'edat. En més de la meitat de les agressions sexuals denunciades a Catalunya, l'agressor és pròxim a la víctima. Concretament, tres de cada cinc agressors són de l'entorn de la víctima.

Què en sabem? L'acusat, presumptament, va agredir sexualment el menor durant anys arribant a colpejar-lo si es negava. Les agressions haurien tingut lloc tant a l'escola com a casa.

  • El presumpte agressor s'hauria guanyat la confiança del menor amb manipulació emocional i violència psicològica.
  • Més endavant hauria construït la situació òptima per apropar-se encara més al menor i la seva mare, fins al punt de començar una relació sentimental amb ella.
  • Quan el menor va amenaçar amb explicar les agressions de l'home, aquest el va colpejar causant-li un hematoma a l'ull. El cop el va justificar enganyant a la mare.

Antecedents: L'acusat va ser denunciat per un altre alumne de l'escola Viaró de Sant Cugat del Vallès a qui feia d'entrenador de futbol anteriorment, però els fets han prescrit.

  • Per tot això, la fiscalia l'acusa d'un delicte continuat d'agressió sexual a menor i li demana deu anys de presó, cinc anys més de prohibició de comunicar-se i acostar-se a la víctima i 20.000 euros d'indemnització, que haurien de pagar l'escola i la seva asseguradora.