Societat
Els globus de l'European Ballon Festival
Foto: Els globus de l'European Ballon Festival | Mar Martí / ACN
Oci

Espectaculars imatges del cel d'Igualada ple de globus a l'European Balloon Festival

Temps de lectura: 2 minuts
Els globus de l'European Ballon Festival
Foto: Els globus de l'European Ballon Festival | Mar Martí / ACN

Una cinquantena de globus aerostàtics s'enlairen aquest cap de setmana a Igualada per participar en els vols competitius de l'European Balloon Festival. Lluny de ser una simple competició, és un espectacle lúdic i impressionant que val la pena veure.

Per què és important? L'European Balloon Festival és una concentració internacional de globus aerostàtics que es va celebrar per primera vegada el 1977 a Igualada. Des d'aleshores s'ha consolidat com una competició i un festival de referència a nivell europeu.

En detall: La 27a edició del festival, que ha arrencat dijous al matí, comptarà, com és habitual, amb els tradicionals vols de matí i amb els vols de tarda.

  • Els vols amb globus conviuen amb nombroses activitats lúdiques i culturals que es fan a dins d'Iglús de Vent -teles de globus aerostàtics reciclades-, que s'han instal·lat a diferents punts de la ciutat.

L'anècdota: Una de les novetats del certamen d'enguany ha estat la presentació del globus romàntic. Es tracta d'un globus en forma de cor que compta amb una cistella adaptada per a dues persones en què van assegudes i lligades.

  • La cistella és més baixa perquè puguin contemplar el paisatge mentre estan asseguts.

En imatges: L'espectacle deixa el cel d'Igualada cobert de globus vinguts de tot arreu i els espectadors i fotògrafs no dubten en treure les càmeres per capturar el moment.

  • Clica sobre les imatges per desplegar la fotogaleria

Com funciona? L'espectacle reuneix durant quatre dies més de 25.000 espectadors i més de 50 globus aerostàtics procedents de tota la geografia espanyola, europea i mundial.

  • Tots actes són d'accés lliure i gratuït, exceptuant alguns dels iglús de vent que estan adreçats als infants de les escoles d'estiu de la ciutat i alguns actes adreçats exclusivament als equips dels pilots.
  • Durant tot el festival, el visitant pot gaudir de l'espectacle de veure volar més de 50 globus simultàniament, participar de les diferents activitats programades. T'expliquem tots els detalls per gaudir d'aquest gran espectacle.
Categoria: Societat
Etiqueta: Turisme